UFC

Glover Teixeira priznao da ga privlači povratak borbama: ‘Nedostaju mi stara vremena, ali neću se vratiti‘

Glover Teixeira 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Glover je imao jednu lijepu i respektabilnu karijeru, a pri samom kraju iste se okitio i pojasom. Kasnije ga je izgubio, no nitko mu ne može oduzeti činjenicu da je u četrdesetim godinama života postao UFC-ovim prvakom

U prvom mjesecu ove godine, na UFC 283 priredbi pred domaćom publikom, od MMA-a se oprostio legendarni Glover Teixeira. 44-godišnji Brazilac se sada bacio u trenerske vode, a njegov najpoznatiji angažman u posljednje vrijeme je novi prvak poluteške kategorije, Alex Pereira.

Nije Glover uspio pobijediti Jamahala Hilla i ponovno sjesti na UFC-ov tron, tako da je odlučio objesiti rukavice o klin. Međutim, u posljednjem je intervjuu priznao da ga te iste rukavice sada ‘‘svrbe‘‘ i da ima intenzivnu želju ponovno se vratiti u kavez:

‘‘Govorio sam ‘Poatanu‘ dok smo izlazili na UFC 295, da mi ovo sve nedostaje. Ovo nije nešto što sam radio samo zbog novca, uistinu sam to volio. Nedostaju mi stara vremena, ali neću se vratiti. Uživam u trenutku. Čak i prije osvajanja pojasa sam bio zahvalan za sve i bio sam sretan zbog svega što imam‘‘, rekao je Glover za MMA Fighting.

‘‘Borba me je tjerala van zone komfora. Borio sam se i jako u tome uživao. Jednostavno sam prestao kada sam počeo gubiti od tih tipova. Ne želim ništa oduzeti od njihovih pobjeda, ali godine su bili faktor u svemu tome. Postajao sam sve sporiji i sve slabiji. 35-godišnji ja bih uništio sve te tipove‘‘, dodao je.

Glover je imao jednu lijepu i respektabilnu karijeru, a pri samom kraju iste se okitio i pojasom. Kasnije ga je izgubio, no nitko mu ne može oduzeti činjenicu da je u četrdesetim godinama života postao UFC-ovim prvakom. Ako to nije inspiracija svima, onda nije ništa.

Linker
27. travanj 2024 12:19