UFC

Islam Makhachev izgubio interes za borbu protiv RDA: ‘On nije na mojoj razini‘

Islam Makhachev

 (Photo by Vladimir Astapkovich/Sputnik/Sputnik via AFP)
Makhachev odjednom izgubio interes da se bori protiv RDA

Prema posljednjih saznanjima, UFC-ov borac lake kategorije Islam Makhachev izgubio je interes za borbu protiv svog dugogodišnjeg rivala Rafaela dos Anjosa.

Iako se proteklog tjedna još raspravljalo oko njihove propale borbe kada je Dagestanac htio uskočiti kao zamjena za Rafaela Fizieva, naposljetku je ipak odustao i borba protiv RDA je propala. Tada je hrabro uskočio kao zamjena Renato Moicano, koji se podsjetimo neslavno proveo jer ga je RDA brutalno prebio, poslavši tako jasnu poruku svojim konkurentima lake kategorije.

Iako je rezultatom te borbe bilo očito da je RDA u formi života te da ponovno proživljava svoje najbolje dane, Makhachev se ipak tu nije složio te je u razgovoru za ESPN donio potpuno suprotan zaključak: RDA nije na njegovoj razini!

Kao razlog tome Makhachev je pridodao kako je RDA za njega starac i nije u TOP 5 boraca lake kategorije, te očito time zaključio kako mu ta borba ne bi previše toga donijela. Kako već znamo, Dana White nije najbolje primio vijest da je Makhachev odustao od borbe nakon što se prvotno ponudio da uskoči kao zamjena, a da mu to ne ide u prilog možemo vidjeti i iz činjenice da ga se sve više udaljava od potencijalnog napada na titulu lake kategorije. Dana White inzistira na tome da Islam ipak prvo odradi meč protiv Beneila Dariusha, protiv kojeg se Makhachev trebao boriti 26. veljače (drugi mjesec), ali ta borba bila je otkazana zbog ozljede Dariusha.

Mnogi vjeruju, uključujući i Joe Rogana, kako se time zapravo otvara put Conoru McGregoru prema direktnom napadu na titulu, što vjerojatno i nije tako daleko od istine. Je li Makhachev stvarno odustao od borbe protiv RDA iz navedenih razloga, ili je tu nešto drugo posrijedi, vjerojatno nećemo tako skoro saznati. Činjenica je svakako da je RDA u svojem posljednjem meču izgledao prilično zastrašujuće pa možemo samo pretpostaviti koji bi mogao biti pravi razlog izbjegavanja spomenute borbe.

Linker
27. travanj 2024 17:25