UFC

John McCarthy pojasnio zašto UFC ne želi surađivati s drugim promocijama: ‘Pride ih je izigrao‘

John McCarthy

 Screenshot (youtube, Invicta)
Jedan od najpoznatijih MMA sudaca i aktualni Bellatorov komentator ponudio je detaljan uvid

Vjerojatno i više od očekivanog, zajednički event Bellatora i Rizina privukao je podosta pažnje, a mišljenja su uglavnom pozitivna. Pet vrlo zanimljiv borbi gledali smo u sklopu te priredbe, a iako su Bellatorovi borci slavili u svih pet međusobnih obračuna, Rizinovi borci pružili su itekako kompetitivne mečeve.

Suradnja dvaju jakih MMA organizacija i međusobno uparivanje boraca nešto je u čemu bi MMA fanovi rado gledali i UFC. Poznati MMA sudac i trenutno jedan od Bellatorovih komentatora, John McCarthy, u podcastu koji vodi s bivšim UFC-ovim borcem Joshom Thomsonom prokomentirao je tu temu. McCarthy predlaže da UFC nešto lakšim tempom uđe u takve akcije.

‘‘Ne moraju odmah ubaciti prvake u takve mečeve. Neka se okoriste tipovima koji su negdje unutar top 15 i mogli bi složiti neke vrlo zanimljive mečeve. Predlože nekoj drugoj organizaciji pet potencijalnih mečeva, ako se druga promocija složi, neka odrade to. UFC ništa ne bi izgubio time.‘‘, rekao je McCarthy.

Ono što u očima mnogih zabrinjava UFC po ovom pitanju, jest bojazan da bi neki od njihovih prvaka izgubili u mečevima s prvacima drugih promocija i UFC-ov status najjače organizacije na svijetu bio bi narušen. Dana White uvijek ističe da UFC okuplja najbolje borce na svijetu, ali nije previše voljan upustiti se u dokazivanje te tvrdnje.

‘‘Ako on (White) vjeruje da uistinu ima najbolje borce, onda bi jednom trebao pokušati demonstrirati tu dominaciju. Možda trenutno takve stvari nemaju smisla za njih, ali ukoliko se Rizin, Bellator, PFL i ONE odluče udružiti i zajedno izgrade svoje borce, tko zna?‘‘, dodao je ‘‘Big‘‘ John, a zatim je krenuo u opovrgavanje navoda da svi najbolji borci uvijek završe u UFC-u.

‘‘Oprostite, ali već je dokazano da to nije istina. Puno je boraca za koje se smatralo da pripadaju UFC-u, ali odlučili su se boriti negdje drugdje. Ne kažem da je White nužno u krivo, ali reći da baš svi najbolji borci završe u UFC-u nije točno.‘‘, pojašnjavao je McCarthy, a zatim je istaknuo da Fedor Emelianenko nikad nije završio u UFC-u, a spada među najveće borce u povijesti sporta.

Kad je u pitanju Whiteova zatvorenost ka suradnji s drugim velikim MMA organizacijama, John McCarthy je istaknuo kako postoji opravdan razlog za to, jer White je na neki način ‘‘prevaren‘‘ u prošlosti dok je bio otvoren takvim razmjenama.

Naime, dok je Pride bio na svom vrhuncu, UFC je pristao u par navrata poslati Chucka Liddella i Ricca Rodrigueza na Prideove turnire, ali Pride im nije uzvratio uslugu.

‘‘Oni (Pride) su im obećali poslati Sakurabu zauzvrat, a nikad to nisu napravili. White je tada pomislio da je izigran i da neće dopustiti da mu se to ikad više dogodi. Sada kad promatra stvari, svjestan je da su najveća organizacija i apsolutno je u pravu kad se upita što bi dobroga takve kolaboracije donijele njegovoj organizaciji. Ako će druge organizacije biti jedine koje će profitirati iz svega toga, jasno da nije otvoren, jer on ne želi da drugi profitiraju. Jasno je da on ne želi takve suradnje, ali ja se nadam da će jednom postati zainteresiran.‘‘, završio je John McCarthy ovu vrlo zanimljivu temu.

Linker
03. svibanj 2024 03:58