UFC

Jorge Masvidal objasnio zašto je puklo prijateljstvo s Colbyjem Covingtonom

Jorge Masvidal

 Screenshot (youtube, Fox News)
‘‘Gamebred‘‘ ističe kako je Covington osoba koja ne poštuje apsolutno nikog

Dva i pol tjedna, dijele nas od jednog od najiščekivanijih mečeva koje UFC trenutno može ponuditi. Colby Covington i Jorge Masvidal predvodit će UFC 272 priredbu, a radi se o meču dvojice rivala, čije je rivalstvo došlo do faze ozbiljnog neprijateljstva.

Dodatnu draž i zanimljivost daje činjenica kako su Covington i Masvidal nekoć bili prijatelji, cimeri i timski kolege u American Top Teamu. Međutim, odnos je u jednom trenutku jednostavno pukao i od tada tenzije neprekidno rastu. Ipak, mnogi se pitaju što je točno dovelo do svađe između njih, a Jorge Masvidal za MMA Junkie otkrio je zašto je došlo do raskida prijateljstva.

''Brojni su intervjui u kojima me on naziva najboljim prijateljem. Ja to nisam prihvaćao, zato što sam uviđao znakove te način na koji tretira svoju obitelj, kako priča o svojoj sestri i majci. Tri su strane svake priče: vaša, njihova i istinita. Stoga sam odmah opazio kako je taj tip (Colby) interesantan te da trebam pripaziti.'', započeo je ''Gamebred''.

Inače, Covington je nekoć bio cimer i s Jonom Jonesom, još jednom UFC-ovom zvijezdom. Bilo je to tijekom studentskih dana, a Masvidal tvrdi kako je i na toj relaciji bilo mnogih kontroverznih situacija. Dotaknuo se Jorge i Colbyjevog odnosa s Tyronom Woodleyjem, borcem koji je također nekoć bio Covingtonov prijatelj.

''S Jonom Jonesom, imao je nebrojenih situacija. Uvijek bi pričao loše o Jonesu, ali i o Woodleyju. Nisam bio na koledžu s njima, ali cijela ta situacija s Woodleyjem. Tyron mu je davao oko tisuću dolara tjedno, neku ludu cifru dok je taj tip (Colby) još bio amater. Davao mu je taj novac samo kako bi trenirao s njim četiri tjedna. Uključeni su bili i sponzori, hrana i slične stvari, a Colby bi nakon toga pričao sranja o Woodleyju. Ako taj tip ide okolo i priča o svima na taj način, to je jednostavno njegova osobnost. On ne poštuje apsolutno nikog.'', dodao je Masvidal, a zatim je objasnio proces razdvajanja s Colbyjem.

''Ja sam se pomalo počeo odvajati od njega, ali odjednom: 'Bam!' Prije nego sam se u potpunosti uspio odvojiti od njega, on je izdao mog trenera. Nije mu platio unaprijed dogovoreni novac, a od onda znam da ću jednom ozlijediti tog tipa (Covingtona). Nadam se da će se sudac poskliznuti na koru od banane onda kada me krene odvajati od njega te da ću doći do dodatnih udaraca kojima ću promijeniti njegov život i strukturu lica.'', rekao je ''Gamebred''.

Inače, Masvidalov trener za stojku, Paulino Hernandez, osoba je koju je Covington navodno prevario, a to je bila kap koja je prelila čašu. Inače, i sam Jon Jones dao je svoje viđenje Colbyja Covingtona, još 2019. godine, na konferenciji za medije u sklopu UFC 247 priredbe.

''Colby je uobičajeni lažov. Uistinu jeste. Govori fanovima da smo dvije godine živjeli zajedno, a ustvari smo bili cimeri jedan semestar. On je stvarno loša osoba. Nije slučajnost da ga je Woodley upoznao i mrzi ga. Masvidal ga je također upoznao i mrzi ga. Ja sam živio s njim i ne volim ga.'', rekao je tada ''Bones''.

Woodley je čak i napustio ATT, a jedan od glavnih razloga bila je mržnja koju osjeća prema Colbyju. Masvidal i Covington također su bili pred izbacivanjem zbog međusobnog animoziteta, no na kraju je Covington bio taj koji je morao napustiti dvoranu, dok je Jorge i dalje član ATT-ja.

Linker
27. travanj 2024 09:49