UFC

Jorge Masvidal zaprijetio Justinu Gaethjeu: ‘Slomit ću mu je**nu orbitalnu kost i isjeckati ga!‘

Jorge Masvidal

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
‘Gamebred‘ ne odustaje od ideje da se ponovno bori za ceremonijalni pojas ‘najopakijeg‘ UFC-ovog borca

Nekadašnji izazivač za pojas UFC-ove velter divizije, Jorge Masvidal, još uvijek gaji određene nade da će se boriti s aktualnim nositeljem BMF titule, Justinom Gaethjeom. Upravo je "Gamebred" početkom studenog 2019. pobijedivši Natea Diaza tehničkim nokautom u trećoj rundi, postao inauguracijski nositelj ceremonijalnog BMF pojasa, nakon čega je upisao četiri uzastopna poraza (dva puta Usman, Covington Burns) da bi, na koncu - objesio rukavice o klin.

Iako se Masvidal od tada u potpunosti posvetio promotorskoj karijeri, odnosno radu svoje Gamebred promocije, u čijem je središtu poslovanja organizacija MMA i boksačkih mečeva bez rukavica, bivši UFC-ov borac ipak ne uspijeva odoljeti povremenim prozivkama - osobito na račun njegovog BMF "nasljednika" - a tako je bilo i tijekom njegovog nedavnog intervjua za LowKick MMA.

"Nikada nije bilo govora o obrani BMF naslova, barem za mene, ali mislim da se sada temperatura oko te teme promijenila. Justin je jako dobar. Tip kojeg je pobijedio da bi dobio taj pojas je jebeni pastuh, ubojica, Dustin Poirier", rekao je 39-godišnjak, pa u nastavku promijenio narativ na sebi svojstven način: "Ako postaviš BMF-a protiv BMF-a, mene protiv Gaethjea, slomit ću mu je**nu orbitalnu kost i isjeckati ga. Nadajmo se da će se to u jednom trenutku dogoditi".

Imajući u vidu čitav BMF kontekst i popularnost dvaju glavnih aktera ove priče, njihov potencijalni meč zasigurno bi nosio određeni komercijalni potencijal, no upitno je koliko bi ta borba, van komercijalno-marketinških okvira, imala smisla, osobito s obzirom na Masvidalove posljednje prezentacije u UFC-ovom oktogonu.

Linker
28. travanj 2024 07:31