UFC

Justin Gaethje otkrio koliko dugo ga nećemo gledati: ‘Mora proći barem šest mjeseci prije nego opet počnem primati udarce‘

Justin Gaethje 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Gaethje je uistinu borac koji uvijek ostavi sve u kavezu, često i na vlastitu štetu

Uistinu težak nokaut doživio je Justin Gaethje na UFC 300 priredbi. U posljednjih deset sekundi borbe, Max Holloway ga je pozvao u centar kaveza na još jednu finalnu razmjenu, te mu tako dao priliku u meču kojeg je gubio. Nažalost po njega, poraz je potvrdio teškim pretrpljenim nokautom.

Međutim, osim nokauta, Gaethje je u meču pretrpio i jako puno štete. Slomljeni nos i velika količina udaraca ‘‘uspomene‘‘ su koje će Gaethje iz meča ponijeti, a jučer je otkrio i koliko dugo ga nećemo vidjeti u kavezu:

‘‘Metaforički ja već sutra mogu biti spreman, ali fizički želim preuzeti brigu za sebe. Mislim da su to opetovani potresi mozga, pogotovo kada me netko tako uspavao, tako da bi bilo glupo uskočiti nazad u trening ikada prije od šest mjeseci‘‘, rekao je Gaethje za MMA Hangout.

‘‘Mogu raditi kardio, mogu biti u formi, a to je ono što i pokušavam raditi. Pogotovo kako sam stariji, teže je dostići tu formu života. Očito, fizički kontakt će biti limitiran neki određeni vremenski period, želim se sačuvati. Mislim da treba proći barem šest mjeseci prije nego opet počnem primati udarce. No, to ne znači da ja neću biti u treningu cijelo to vrijeme. Ovo je luda igra‘‘, dodao je.

Gaethje je uistinu borac koji uvijek ostavi sve u kavezu, često i na vlastitu štetu. Upravo zato svi volimo njegove borbe koje nikada nisu dosadne, no treba razumjeti da neće vječno moći boriti se na taj način. Neka se oporavi kako treba da ga što prije možemo opet gledati u akciji.

Linker
24. travanj 2024 11:49