UFC

Kevin Lee otkrio što ga je nagnalo na povratak MMA-u, a zatim dodao: ‘Ferguson, Chandler ili McGregor su interesantni protivnici‘

Tony Ferguson i Kevin Lee

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
31-godišnji američki borac umirovio se sredinom prošle godine, ali ipak se predomislio

2023. godina bila je još jedna tipična godina za Kevina Leeja. Nekoć jako talentirani borac vratio se u UFC, najavljivao je svoje najbolje izdanje i ciljao je na sam vrh. UFC ga je ‘‘počastio‘‘ uparivanjem s Rinatom Fakhretdinovim, a Lee je taj meč izgubio nakon samo 55 sekundi.

Često Lee mentalno potone nakon poraza, a to se dogodilo i u sedmom mjesecu prošle godine. Umirovio se Kevin nedugo nakon tog meča i trebao je to biti kraj njegove karijere. Naravno, rijetki su oni koji su vjerovali da se Lee uistinu neće vraćati profesionalnom sportu.

Otprilike pola godine potrajala je njegova mirovina, a Lee je prije nekoliko dana najavio kako se ipak vraća nastupima. Zar je itko iznenađen? No, što je Leeja ovaj put nagnalo na povratak u kavez? 31-godišnjak iz Detroita u razgovoru za ‘‘Middle Easy‘‘ otkrio je kako je ključnu ulogu odigrala njegova majka.

‘‘Dugo sam razmišljao o povratku, možda posljednja dva mjeseca. Ono što me definitivno gurnulo ka povratku i učinilo je prevagu, bio je razgovor s mojom majkom. Rekla mi je kako je osmijeh moje duše nestao. Sjećam se da sam ponavljao njene riječi kako bih utvrdio da sam ju dobro čuo. To je bilo jako dubokoumno.

Iz toga sam shvatio kako se moram vratiti borbama. Ta misao već se motala mojim umom i puno toga vuklo me ka povratku. Kad je majka rekla to što je rekla, promislio sam: ‘Okej, 31 mi je godina, što mogu raditi? Ako ću krenuti u još jedan pohod ka vrhu, sada je vrijeme za nešto takvo. Ne želim provesti život žaleći za nečim‘. Želim se osjećati dobro zbog onog što sam učinio u svom životu.‘‘, pojasnio je Lee.

Kevin je očito uspio vratiti motivaciju, a uzmemo li u obzir njegovu starost, on uistinu može ponuditi još nekoliko godina dobrih nastupa. Ostaje nam vidjeti tko će biti njegov sljedeći protivnik, ali Lee već ima nekoliko imena na umu.

‘‘Nekoliko je sjajnih mečeva za koje sam zainteresiran. Tony Ferguson jedan je od njih, a možda i pobjednik ili gubitnik meča između Conora McGregora i Michaela Chandlera. Iskreno, nisam pretjerano fokusiran na protivnike u ovom trenutku. Mislim da je dug put predamnom, već po pitanju priprema i bivanja zdravim. Treća stvar je potpisivanje ugovora. Nakon toga možemo razgovarati o lokaciji i protivnicima. Dakle, dug je put do razmišljanja o protivnicima.‘‘, objasnio je Lee trenutnu situaciju.

Inače, Lee i Ferguson borili su se 2017. godine za status privremenog prvaka UFC-ove lake kategorije. Lee je tada pružio dobar otpor ‘‘El Cucuyju‘‘, ali ipak je poražen ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi. Oba borca nisu niti sjene boraca kakvi su bili 2017. godine i taj meč donekle ima smisla.

Michael Chandler i Conor McGregor? Definitivno nerealne opcije za Kevina Leeja u ovom trenutku.

Linker
27. travanj 2024 09:53