UFC

NA DANAŠNJI DAN: Rondi je trebalo samo 16 sekundi da demolira Kanađanku i po četvrti put obrani titulu

Ronda Rousey i Alexis Davis

 Screenshot/YouTube/UFC
Donosimo vam podsjetnik na jednu od najupečatljivijih završnica bivše UFC-ove prvakinje

Nakon što smo vas, u sklopu rubrike "Na današnji dan", podsjetili na rođendan i najzanimljivije trenutke karijere Mikea Tysona, Cro Copovu pobjedu nad olimpijskim pobjednikom u judu i UFC-ov teškaški klasik između Brocka Lesnara i Shanea Carwina, sada je red došao na Rondu Rousey, odnosno na njezinu ekspresnu pobjedu nad Kanađankom Alexis Davis, a koja se dogodila prije točno devet godina.

Toga 5. srpnja 2014. Rousey i Davis odmjerile su snage u sunaslovnoj borbi UFC 175 priredbe održane u Mandalay Bay Events Centru u Las Vegasu (predvodili su je Chris Weidman i Lyoto Machida). Ronda je u oktogon ušla kao neporažena borkinja i neprikosnovena prvakinja UFC-ove ženske bantam kategorije, koja je titulu prethodno obranila tri puta, završivši Liz Carmouche (armbar), Mieshu Tate (armbar) i Saru McMann (tehnički nokaut). Alexis je, s druge strane, uživala u nizu u pet uzastopnih pobjeda, od čega ih je tri izborila pod okriljem UFC-a, u mečevima s etabliranim borkinjama; Rosi Sexton i Carmouche je pobijedila jednoglasnom sudačkom odlukom, dok je protiv Jessice Eye slavila podijeljenom odlukom.

Brojni ljubitelji slobodne borbe, kako oni u samoj dvorani, tako i oni diljem svijeta ispred ekrana različitih dimenzija, s nestrpljenjem su očekivali novi nastup najdominantnije borkinje toga vremena, a on je, na koncu, potrajao svega 16 sekundi. Toliko je, naime, Rondi bilo potrebno da pobijedi svoju suparnicu.

Nakon početnog znaka za borbu, Rousey je beskompromisno krenula prema Davis i ušla u razmjenu udaraca. Bacila je lijevi direkt i lijevi kroše, ali i primila desni "overhand". Promašila je, potom, nekoliko udaraca, a Davis je ponovno pronašla njezinu bradu lijevim direktom. Takav razvoj situacije kao da je naljutio prvakinju, koja je zatim pogodila Kanađanku silovitim desnim krošeom, na koji je vezala i udarac koljenom u tijelo, a onda izvela sjajno judo bacanje ("harai goshi") i grubo prizemljila suparnicu. Nakon bacanja, Ronda je imala bočnu kontrolu i "headlock", a tu je poziciju kapitalizirala ispalivši najmanje devet uzastopnih udaraca u glavu bespomoćne Davis. Yves Lavigne prekinuo je meč, a o tome u kakvom je stanju kanadska borkinja bila u tim trenucima, vjerojatno najbolje govori činjenica da je dezorijentirano hvatala sučevu nogu u namjeri da ga sruši, ne znajući gdje se nalazi i ne shvaćajući što se uopće dogodilo.

"Borba je gotova, borba je gotova", nekoliko je puta ponovio Lavigne, a s vremenom je Davis došla k sebi i shvatila da je upisala svoj peti poraz u dotadašnjoj MMA karijeri. Ronda je, pak, slavila svoju četvrtu obranu pojasa i desetu pobjedu u karijeri, uprihodivši i bonus za izvedbu večeri.

Linker
30. travanj 2024 20:56