UFC

Odlazak najpoznatijeg škotskog borca: Iskusni 'Braveheart' završio borilačku karijeru

Stevie Ray
 screenshot/YouTube
Motiviran velikim problemima s ozljedama, škotski UFC borac Stevie Ray odlučio je završiti karijeru

Iznenađenje svima koji su upoznati s njegovom karijerom te koji ga prati priuštio je 30-godišnji škotski član UFC-ove lake kategorije, Stevie Ray. Naime, on je odlučio završiti svoju borilačku karijeru niti godinu dana nakon što je protiv Michaela Johnsona ostvario najveću pobjedu svoje karijere, nakon čega je potpisao i novi ugovor s UFC-om na četiri borbe. Očekivala se nakon toga njegova borba protiv nekoga iz Top 15 poretka, no umjesto toga je došlo do umirovljenja.

Ray je jučer odradio javljanje uživo putem Facebooka, na kojem je otkrio ovu vijest. Fanovi su se nadali vijestima o novoj borbi, a dobili su ono što nisu očekivali, no podržali su odluku ovog sjajnog borca čija karijera ovako završava nekoliko godina prerano, odnosno u vrijeme kad su se njegovi najbolji nastupi tek očekivali.

"Prije svega završavam karijeru zbog svog koljena. Postojala je još jedna opcija s osteotomskom operacijom, odnosno operacijom gdje bi mi odrezali kost i stavili ploćice unutra, no to je riskantno i mnogi se nikada ne vrate nakon toga. Isto tako, sama operacija donosi oko godinu dana rehabilitacije, a u ovoj fazi karijeri i života nisam bio spreman na nešto tako", rekao je Ray, da bi se okrenuo onome što je prošao i doživio kao borac:

"Bilo je to ludih 11 ili 12 godina mog života. Svaki dan sam se ustajao i trenirao te se borio par puta godišnje. No, niti to u posljednje vrijeme nije išlo kako sam htio pa sam se borio u prosjeku dva puta godišnje. Nedugo nakon što sam izgubio od Feldera, otvorio sam svoju dvoranu te počeo trenirati druge borce, a na kraju je i to bilo noćna mora, odnosno biti trener i borac u jednom. No, opet kažem, povlačim se prije svega zbog zdravstvenih razloga. Dobio sam par savjeta da se borim još par puta, da zaradim još nešto, što je u redu, ali opet, stvorio sam neko ime. Izaći tamo, boriti se i izgubiti samo zbog novca? Dozvoliti da me netko nokautira jer nisam mogao trenirati? Nije vrijedno toga."

Ray je u karijeri upisao 23 pobjeda i devet poraza, dok je kao UFC borac slavio sedam puta uz četiri poraza. U promociju je došao kao Cage Warriors prvak, a najveće pobjede, osim spomenute protiv Johnsona, ostvario je protiv Rossa Pearsona i Joea Lauzona. Nedugo prije posljednje borbe, po četvrti puta je postao otac.

Linker
28. travanj 2024 00:38