UFC

Ponzinibbio napokon ponovno u Octagonu, čeka ga okršaj protiv 'Kralja Kung Fua'

Santiago Ponzinibbio
 screenshot/YouTube
Santiago Ponzinibbio napokon se vraća i to 16. siječnja, borbom protiv Muslima Salikhova

Nakon što je u studenom 2018. godine odradio svoju posljednju borbu, a nakon toga se borio s teškom bakterijom koja mu je gotovo završila karijeru, Santiago Ponzinibbio napokon se vraća u Octagon i to borbom koju je ugovorio za UFC-ov Fight Night koji će se održati 16. siječnja, najvjerojatnije u UFC-ovom APEX kompleksu (iako niti treći povratak na Fight Island još uvijek nije isključen). Borit će se protiv Muslima Salikhova.

36-godišnji Ponzinibbio (27-3, 9-2) je u vrijeme svoje posljednje pobjede bio borac iz samog vrha UFC-ove velter kategorije. Argentinac je pobjedom protiv Neila Magnyja došao do sedmog trijumfa u nizu te se vjerovalo da je možda samo jednu borbu od napada na titulu. No, splet spomenutih nesretnih okolnosti (o kojima u detalj možete čitati OVDJE) rezultirao je njegovom dugom pauzom te čak i uklanjanjem s ljestvice kategorije. Povratak na istu tražit će sjajno uparenom borbom i to nakon čak 26 mjeseci čekanja, neizvjesnosti te posljednje i problema s ugovaranjem nastupa.

O Muslimu Salikhovu (17-2, 4-1 UFC), njegovom vršnjaku iz Dagestana, dovoljno govori nadimak "King of Kung Fu", kojeg je opravdao mnogim atraktivnim nokautima, od čega je dva upisao kao UFC borac. Onaj kojim je u rujnu prošle godine zaustavio Nordine Taleba zapravo je jedan od najimpresivnijih poteza u UFC Octagonu tijekom cijele prošle godine. Trenutno se nalazi u nizu od četiri pobjede, a glavna disciplina koja se itekako primijeti u njegovom stilu je Wushu Sanda. U toj prekrasnoj stand up disciplini je pet puta postajao svjetski prvak.

Za sada o priredbi na kojoj će se borba održati nema puno informacija, no povratak Ponzinibbia zapravo je glavna vijest. Tko god odnese pobjedu u ovoj borbi, trebao bi ga u idućoj čekati Top 10 velteraš. To nema nikakve sumnje i to će pobjednik svakako zaslužiti. No, prije toga bi se trebala dogoditi poslastica za fanove. "Gente Boa" se vratio, ali "King of Kung Fu" mu sigurno neće poželjeti dobrodošlicu.

Linker
28. travanj 2024 19:22