UFC

Poznati su dobitnici bonusa: Marvin Vettori zasluženo nagrađen

Marvin Vettori
 Screenshot (youtube, Ufc)
Četiri borca kući odlaze bogatiji za 50 tisuća američkih dolara nakon sinoćne UFC priredbe

Poprilično kvalitetnu i zanimljivu UFC priredbu imali smo prilike sinoć gleadati. Marvin Vettori i Paulo Costa odradili su borbu vjerojatno i bolju od očekivane, a niti ostali sudionici priredbe nisu podbacili. Čelnici UFC-a na koncu su nagradili četvero boraca za sinoćnje izvedbe.

Marvin Vettori nakon stresnog tjedna i svih problema s Costinom neodgovornošću, nagrađen je bonusom od 50 tisuća dolara za izvedbu večeri. Jednoglasnom sudačkom odlukom slavio je Talijan nakon pet rundi sjajnog meča. Prihvatio je Talijan borbu protiv Coste unatoč činjenici kako su težinski limit pomaknuli za devet kilograma. Brazilac je uistinu djelovao fizički moćno, no Vettori je još jednom prezentirao svoju čvrstinu te kući odlazi dodatno nagrađen za pobjedu. Inače, ovo je treći bonus za Vettorija u dosadašnjoj UFC karijeri.

Borac perolake kategorije, Alex Caceres, također je nagrađen za najbolju izvedbu večeri. 33-godišnjak je submissionom (RNC-om) u drugoj rundi savladao Seunga Woo Choija, unatoč činjenici kako je u meč ušao kao osjetni autsajder. Često osporavani Caceres tako je došao do pete pobjede zaredom, a to mu je ujedno i najdulji pobjednički niz u dosadašnjoj karijeri. Više od 10 godina Alex je član UFC-a, a ovo mu je šesti bonus.

Preostala dvojica bonusom nagrađenih jesu Gregory Rodrigues i Jun Yong Park. Njihova borba okarakterizirana je najboljom borbom večeri. Rodrigues je pobijedio nokautom u drugoj polovici druge runde. Borci su dobar dio meča pružali kvalitetne otvorene razmjene te su na kraju i nagrađeni za takav pristup.

Linker
03. svibanj 2024 02:18