UFC

Reakcije MMA svijeta na Aspinallov veličanstveni povratak: ‘Kakva zvijer! Nema sumnje da će biti UFC-ov prvak!‘

Tom Aspinall

 GEORGE TEWKESBURY/PA IMAGES/PROFIMEDIA George Tewkesbury/pa Images/profimedia
Sjajna izvedba koju je britanski teškaš isporučio u svom povratničkom meču izazvala je brojne reakcije njegovih kolega i borilačkih novinara

Godinu dana nakon što je nesretno (ozljeda koljena) izgubio od Curtisa Blaydesa, Tom Aspinall vratio se u UFC-ov kavez. I to na kakav način. Tek minuta i 13 sekundi bili su mu potrebni da tehničkim nokautom pobijedi Marcina Tyburu, upiše svoj šesti trijumf pod okriljem najjače svjetske MMA promocije (13. u karijeri) i ostatku teške divizije pošalje poruku da je ponovno u igri - i to s vrlo ozbiljnim planovima. Sjajna izvedba 30-godišnjeg britanskog borca izazvala je brojne reakcije među pripadnicima MMA svijeta, Aspinallu su na Twitteru naklonila mnoga "braća po oružju", kao i novinari specijalizirani za borilački sport.

"Čovječeee, on se vratio!", bila je prva reakcija Bella Muhammada, dok je Renato Moicano napisao: "Motherf***er je lagan na nogama. Ludi nokaut. Aspinal je ‘real deal".

Novinar MMA Junkieja Danny Segura poručio je: "Tom Aspinall je ‘real deal‘, dame i gospodo. Taj će čovjek, bez sumnje, u jednom trenutku svoje karijere biti UFC-ov prvak", a na istom tragu bio je i Segurin kolega Matthew Wells: "Da, Tom Aspinall je taj tip. Učinio je da borba protiv Tybure izgleda lagano". TSN-ov novinar Aaron Bronsteter bio je kratak, ali jasan: "Tom Aspinal se vratio s autoritetom".

Brojne UFC-ovi borci impresionirani su povratničkim nastupom britanskog teškaša i upravo u njemu vide pretendenta za "heavyweight" tron.

"Izazivač za naslov je ovdje! Aspinall je izgledao kao zvijer, kakav povratak!", napisao je na Twitteru Aljamain Sterling, s kojim se složio i Johnny Walker, a i Michael Chiesa iznio je svoja razmišljanja:

"Aspinall protiv Pavlovicha je borba koju treba dogovoriti. Ako Jones pobijedi Stipu Miočića i ode u mirovinu, mogu se boriti za naslov prvaka u teškoj kategoriji. Ako Miočić pobijedi Jonesa, mogu se boriti u meču za prvog izazivača".

Linker
27. travanj 2024 20:22