UFC

Tony Ferguson posjetio dvoranu koja je proslavila Jona Jonesa: Još uvijek je u potrazi za novim timom

Tony Ferguson i Brandon Gibson

 Instagram (sixgungibson)
‘‘El Cucuy‘‘ je shvatio kako mu je potreban kvalitetan trening kamp za sljedeći nastup

Kroz posljednje dvije godine, Tony Ferguson definitivno prolazi kroz najgoru fazu svoje karijere. ‘‘El Cucuy‘‘ je od sredine 2020. godine nanizao četiri uzastopne poraza, a dva je pretrpio prekidima.

Prije tog niza, Ferguson je bio u seriji od 12 uzastopnih pobjeda, a samo jednom u dotadašnjoj karijeri poražen je prekidom. Stvari su se preokrenule porazom od Justina Gaethjea, a Charles Oliveira, Beneil Dariush i Michael Chandler uništili su Fergusonove snove o osvajanju UFC-ove titule.

‘‘El Cucuy‘‘ je sada 11-rangirani izazivač unutar UFC-ove lake kategorije, a trenutno nema ugovoren sljedeći nastup. Nakon teškog poraza od Michaela Chandlera u petom mjesecu ove godine, Ferguson je istaknuo kako mora pronaći adekvatan tim i dvoranu u kojoj će se pripremiti za sljedeći nastup. Okrivio je Ferguson nekvalitetne pripreme za svoje poraze

‘‘Isključio sam se iz timova misleći da mogu sve sam. Jedno vrijeme sam i uspijevao u tome. Dugi niz vremena radio sam sve ovo sam, uz pomoć male grupe odabranih individualaca. Ali sada sam spreman ponovno biti dio tima. Moram se otvoriti tome da me netko trenira na visokoj razini.‘‘, rekao je Ferguson za MMA Junkie nakon poraza od Michaela Chandlera.

I dalje je Ferguson u potrazi za timom gdje će se stacionirati, ali trenutno je u zanimljivoj posjeti. ‘‘El Cucuy‘‘ posljednjih dana trenira u JacksonWink dvorani, a fotografiju iz dvorane podijelio je jedan od trenera za stojku, Brandon ‘‘Six Gun‘‘ Gibson.

‘‘Sjajno je imati Tonyja Fergusona u gradu. ‘Ankle pickovi‘, laktovi i sjajan ‘flow‘. Uzbuđen sam jer smo konačno dobili priliku surađivati, a bio sam oduševljen s time koliko je vremena i energije izdvojio za mlađe borce u JacksonWink dvorani.‘‘, napisao je Gibson na svom Instagram profilu.

JacksonWink dvorana dobro je poznata svim MMA pratiteljima. Brojni vrhunski borci poput Carlosa Condita, Andreia Arlovskog, Holly Holm, Rashada Evansa itd. prošli su kroz tu dvoranu. Naravno, zaštitni znak među borcima svakako je Jon Jones koji je većinu svoje karijere trenirao u toj dvorani, ali prošle godine je izbačen zbog nedoličnog ponašanja izvan kaveza.

Hoće li se Ferguson zadržati u Albuquerqueu ili mu je to samo usputna postaja, saznat ćemo u periodu koji dolazi.

Linker
27. travanj 2024 17:31