UFC

(VIDEO) Kontroverzna pobjeda pada u drugi plan: Prisjetimo se prvog okršaja Figueireda i Benavideza

Figueiredo vs. Benavidez
 screenshot/YouTube
Prije nego ovog vikenda odrade revanš, prisjetimo se prve borbe između Figueireda i Benavideza

Posljednjeg dana mjeseca veljače, Deiveson Figueiredo savladao je Josepha Benavideza prekidom u drugoj rundi. No, on iz Octagona nije izašao s pojasom UFC prvaka muha kategorije, budući da je dan ranije na vaganje došao s viškom kilograma. Osim toga, mnogi smatraju kako je borbu odlučio sudar glavama, nakon kojeg je Benavidez ostao vidno uzdrman, a također mu se otvorila i posjekotina na čelu koja je uzrokovala obilno krvarenje. Brazilac je to uspio kapitalizirati. Nakon vikenda koji je ispred nas, više ništa iz te prve borbe neće biti bitno.

Na trećoj UFC Fight Island priredbi čeka nas revanš, nakon kojeg bismo trebali dobiti novog prvaka muha kategorije. Figueiredo ispred sebe ima misiju dokazati kako iza njegove prve pobjede ne bi trebali postojati nikakvi repovi, dok je na Benavidezu potpuno drugačija misija. On treba dokazati da se u prvoj borbi dogodilo upravo ono što tvrdi, splet nesretnih okolnosti koje su dovele do završetka borbe kakvom se nije nadao.

Prije nego ova dva sjajna borca ponovno uđu u Octagon, prisjetimo se spomenog prvog okršaja, posebno vrlo zanimljive prve runde, koja bi nam trebala biti smjernica oko toga kakvu borbu sad možemo očekivati, ali i tog spomenutog sudara glavama o kojem se još dugo nakon borbe pričalo.

Linker
05. svibanj 2024 04:01