UFC

(VIDEO) UFC traži da odaberete najbolji ‘submission‘ godine, svi su vam dobro poznati

Teixeira vs. Blachowicz

 screenshot (YouTube, UFC)
U konkurenciji se nalaze dva poteza vrijedna titule, jedan vrijedan ‘hypea‘ i jedan za nastavak niza

Nakon što ste dobili priliku glasati za UFC nokaut godine, ispred vas je izbor najboljeg prisiljavanja na predaju, odnosno "submissiona" izvedenog tijekom 2021. godine u Octagonu.

Četvorica nominiranih su Glover Teixeira, Brandon Moreno, Vicente Luque i Khamzat Chimaev.

Glover je do nominacija došao zahvaljujući završnici borbe protiv Jana Blachowicza, odnosno gušenju kojim mu je oduzeo titulu prvaka. Moreno je svojim gušenjem postao prvi Meksikanac s UFC-ovom titulom prvaka, dok je Luque svojim zahvatom Tyrona Woodleya ispratio iz UFC-a. Posljednji je Khazmat Chimaev koji je ugušio Lija Jinglianga. Uz dodatak kako je to napravio protiv borca bez ikakvog "ground gamea."

Nama se ovaj izbor čini podosta marketinški orijentiran, budući da je ove godine u Octagonu viđeno puno više poteza podosta težih za izvesti. Ukratko, nominirana su četiri gušenja, a niti jedna poluga. No, očito se gledalo na važnost borbe, kao i na dodatno građenje hypea, već svi dobro znamo kojeg borca.

Samo ćemo reći da su ove godine poraze puno impresivnijim tehnikama doživjeli dva BJJ velemajstora, Jacare Souza od Andrea Muniza i Rodolfo Viera protiv Anthonyja Hernandeza.

Sve u svemu, za svog favorita možete glasati OVDJE.

Linker
04. svibanj 2024 22:31