UFC

Vraća se O‘Malley! Miočićev event pojačan zanimljivim okršajem, pogledajte trenutni popis borbi

Sean O'Malley
 Screenshot (Instagram)
Popularni ‘Sugar‘ još je u prosincu najavio da ‘pada gadan nokaut‘

Sean O'Malley (12-1) vraća se u kavez i to na priredbi koju će 27. ožujka predvoditi teškaši Stipe Miočić i Francis Ngannou.

Popularni UFC-ov borac iz bantam kategorije najavio je na svom YouTube kanalu borbu s nekoć jednim od najvećih UFC-ovih talenata - Thomasom Almeidom (22-4). O'Malley se i pohvalio da je ugovor već stigao na njegovu adresu, a da je verbalni dogovor postignut potvrdio je za MMA Fighting i izvor blizak brazilskom borcu.

Ovo je inače borba koju UFC već mjesecima pokušava dogovoriti. Navodno su se po jednom planu O'Malley i Almeida trebali boriti na UFC-u 258 (13. veljače), ali je 'Sugar' rekao kako do toga nije došlo zbog problema s Almeidine strane.

"On je to odbio. Rekao je da je moja desna ruka premoćna ili nešto slično tome, možda je spominjao i COVID ili nešto. Uglavnom, odbio je tu borbu i to je dobra odluka s njegove strane. Pao bi tu gadan nokaut", govorio je još ranije O'Malley.

Oba borca u ovaj susret ulaze nakon poraza u posljednjim nastupima. Sean nakon prvog u karijeri, odnosno onog kojeg mu je u kolovozu nanio Marlon Vera, a Almeida nakon čak tri u nizu.

Podsjetimo, danas 29-godišnji Brazilac još je 2016. bio neporažen s impresivnih 21-0. Pričalo se tada o Almeidi kao o mogućem budućem prvaku, ali onda se u kavezu sastao s Codyjem Garbrandtom koji ga je nokautirao u prvoj rundi njihovog susreta.

Činilo se potom da se Thomas oporavio pobjedom nad Albertom Moralesom, ali upisao je zatim tri poraza u nizu (Jimmie Rivera, Rob Font i Jonathan Martinez).

Spomenimo i da u ovim trenucima nije poznato hoće li se O'Malley i Almeida naći na glavnom ili uvodnom dijelu programa UFC-a 260. No, bez obzira na to, čini se kako event koji donosi čak dvije borbe za naslov polako postaje sve zanimljiviji.

Iako neki mečevi još nisu službeni, pogledajmo kako u ovim trenucima izgleda popis borbi za veliki UFC 260:

(C) Stipe Miočić vs. Francis Ngannou - za titulu u teškoj

(C) Volkanovski vs. Brian Ortega - za titulu u perolakoj

Vicente Luque vs. Tyron Woodley

Thomas Almeida vs. Sean O’Malley

Jimmy Crute vs. Johnny Walker

Modestas Bukauskas vs. Michal Oleksiejczuk

Hannah Goldy vs. Jessica Penne

Linker
27. travanj 2024 03:09