UFC

Anderson Silva potvrdio posljednju borbu svoje karijere, najviše će pamtiti jedan meč izvan UFC-a

Anderson Silva
 WILTON JUNIOR/AGENCIA ESTADO/AE via AFP
"Trening će mi najviše nedostajati, ta priprema uma i tijela. Tužan sam što toga više neće biti"

Nema više nagađanja, jedan od najboljih boraca u povijesti MMA-a potvrdio je da se nakon nadolazećeg meča s Uriahom Hallom povlači u mirovinu.

UFC-ov APEX kompleks i priredba koja će se održati posljednjeg dana listopada označit će tako kraj jedne od najbogatijih i najzanimljivijih karijera MMA sporta. Bivši prvak u srednjoj kategoriji koji nas je godinama oduševljavao svojim izvedbama donio je konačnu odluku te s 45 godina i s 46 mečeva iza sebe odlazi u zasluženu mirovinu.

"Ovo je sigurno moja posljednja borba. Vjerojatno. Volim ovaj sport i pripremio sam se psihički za ovo. Cijeli život sam se pripremao za borbe, ali ovo će biti posljednja u UFC-u", rekao je slavni Brazilac u razgovoru s MMA Junkie portalom.

Silva se profesionalnom MMA-u priključio davne 1997. godine, a najveći utisak ostavio je nastupajući pod okriljem UFC-a za koji je debitirao u lipnju 2006. kada je već u prvoj minuti nokautirao Chrisa Lebena. Već u svom idućem meču Anderson zaustavlja i Richa Franklina i tako osvaja pojas u srednjoj kategoriji. Svoju titulu Silva je uspješno obranio čak 10 puta, a njegov pobjednički niz (16) i dan danas je najbolji koji je netko ostvario nastupajući u kavezu najbolje MMA promocije.

"Mislim da će mi trening najviše nedostajati. Ta priprema uma i tijela. Mislim da je to najvažniji dio i tužan sam što toga više neće biti. Da, ovo je posljednji put", dodao je Silva.

Iako ga je većina fanova upoznala preko nastupa u UFC-u, 'The Spider' je ovom prigodom i otkrio da će ono najposebnije mjesto u njegovom srcu imati jedna borba koju je odradio izvan američke promocije.

"Moj prvi pojas u Japanu, kada sam se borio za Shooto promociju. Protivnik mi je bio Hayato Sakurai. To je trenutak koji ću najviše pamtiti. To je bila moja prva titula", otkrio je Silva prisjećajući se borbe iz davne 2001. godine.

A gotovo pa 20 godina kasnije, Anderson se nalazi pred svojim posljednjim plesom i prilikom da s pobjedom zaključi bogatu karijeru.

"Bit će to meč dva dobra udarača. Uriah je stvarno jedan atletski tip koji ima dobru udaračku tehniku. No, pokušat ću dati najbolje od sebe i svojim fanovima priuštiti najbolji mogući šou", zaključio je Silva.

Andersona smo, spomenimo, posljednji puta u kavezu gledali u svibnju 2019. kada mu je 10. poraz u karijeri nanio Jared Cannonier. Silva u posljednje vrijeme ne bilježi bajne rezultate i slavio je samo jedom u zadnjih osam nastupa, ali to ne mijenja činjenicu da se radi o jednom od najboljih boraca u povijesti ovoga sporta.

Linker
02. svibanj 2024 20:22