UFC

Cejudo se spreman vratiti samo za jednu borbu

 screenshot/YouTube
Bivši dvostruki UFC prvak, Henry Cejudo, ima jednu borbu zbog koje bi bio spreman prekinuti mirovinu

Prošla su dva mjeseca otkako je Henry Cejudo sve iznenadio svojim odlaskom u mirovinu. Tjedan dana prije nego će bantam kategorija dobiti novog prvaka, čime će njegova vladavina u potpunosti prestati, o Cejudovom možebitnom povratku progovorio je njegov trener Eric Albarracin. Zapravo, on je otkrio kako je Henry čvrst u svom stavu te da postoji samo jedna borba zbog koje bi ponovno navukao rukavice.

"Uistinu postoji samo jedan borac koji bi ga mogao natjerati da se vrati, a to je Volkanovski. Može ga privući jedino to da napravi nešto što nitko nikad prije nije uspio. Trostruki šampion je već postao, s olimpijskim zlatom te dvije UFC titule, no nitko nikad nije uzeo titulu u tri različite divizije. To je ono što ga intrigira. On je osvajač. Kad nešto osvoji je kao Viking, spreman je odmah krenuti po iduće. Tako je ono što ga privlači prilika da postane legenda nad legendama", rekao je Albarracin u razgovoru za MMA Junkie.

Ipak, teško je zamisliti situaciju gdje bi mu UFC dao takvu priliku. Niti je Cejudo dovoljno popularan niti je dokazao kako zaslužuje nešto što bi UFC teško bio spreman pružiti i nekim većim imenima.Tako će on vjerojatno ostati u mirovini, minimalno onoliko dok ne osjeti potrebi za dodatnim novcem. No, i tad vjerujemo da će se teško vratiti u bilo kojoj drugoj kategoriji osim u bantamu. Perolaka ima nekoliko nadolazećih kandidata za titulu na čekanju, ne vidimo opciju u kojoj bi UFC iste podredio Henryju Cejudu.

Linker
02. svibanj 2024 21:53