UFC

Conor krenuo u mentalni rat: 'Tko prvi krene u rušenje je papak...'

Conor McGregor
 screenshot/Youtube
Conor McGregor je krenuo u psihološki rat točno tjedan dana prije ulaska u Octagon s Donaldom Cerroneom! Majstor psihološkog ratovanja je odlučio poslati poruku svom protivniku s kojim će suočiti u glavnoj borbi UFC-a 246 u Las Vegasu u kojoj mu poručuje da će onaj borac koji prvi krene u rušenje ispasti "papak".

"Papak" zapravo nije prava riječ koju je "Notorious" odabrao jer "cowbitch" zapravo i nema pravi prijevod na hrvatski jezik. Naravno, nije slučajno da je McGregor upotrijebio točno tu riječ znajuči da je Cerroneu nadimak "Cowboy". Irac je na svom Instagramu objavio svoju fotografiju u "stand up" pozi uz koju je napisao:

"Onaj prvi koji krene u rušenje je papak."

Gotovo svi analitičari koji su se bavili dvobojem na UFC-u 246 ističu da su upravo raznovrsnost i bolji "grappling" najjača oružja Cerronea u ovom meču, ali i nešto što bi mu moglo donijeti pobjedu. McGregor će očekivano pokušati dvoboj zadržati na nogama jer se jednostavno mora osloniti na svoju lijevu ruku kojom pobjeđuje veliku većinu svojih protivnika.

Za sada se ne zna hoće li se Cerrone odlučiti na pokušaje rušenja ili ne, no to bi svakako bila pametna taktika u srazu s udaračem takvog kalibra kao što je "Notorious". Je li Irac ovom porukom pokušao zaigrati na Cerroneov ego i tako mu "ući u glavu" uoči "fight weeka" teško je sa sigurnošću reći, no nema sumnje da Irac ima plan mentalnog ratovanja koji će pokušati izvršiti prije samog dvoboja. U tome je najbolji. i to je neizostavni dio njegovog uspjeha.

Na iskusnom Cerroneu je da takve stvari pokuša staviti sa strane i drži se svoje strategije i onoga što je dogovorio sa svojim timom. Mnogi su pokušali, ali nisu izdržali. Najbolji primjer je Jose Aldo i meč protiv McGregora koji je bio gotov i prije nego što ga je Irac nokautirao za samo 13 sekundi, kao što je i najavio. "Notorious" je slavio u mentalnom ratu koji je prethodio dvoboju, a ono na UFC-u 194 je zapravo samo bila egzekucija.

View this post on Instagram

First one to shoot’s a cowbitch

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Linker
07. svibanj 2024 22:17