UFC

Michael Page odbacuje meč koji svi fanovi žele gledati: ‘Bio bi to meč s mnoštvom ničega, ostali biste razočarani‘

Michael Page

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iskusni engleski borac pojasnio je zašto borba između njega i Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona ne bi bila uzbudljiva koliko fanovi zamišljaju da bi

Voljeli ga ili ne, mora se priznati kako je Michael Page odradio jako dobar debitantski nastup u UFC-u i dokazao je da svojom kvalitetom pripada najvećoj svjetskoj MMA organizaciji. Godinama je ‘‘Venom‘‘ trpio kritike kako mu Bellator ‘‘namješta lake protivnike‘‘ i ‘‘grade njegov score‘‘ da bi ga prikazali boljim nego što zapravo jest.

Kritike su ‘‘pale u vodu‘‘ nakon što je Page prezentirao svoje vještine na najvećoj pozornici, odnosno, u UFC-ovom kavezu. Iako već u poznim borilačkim godinama (36), Page je i dalje strahovito brz i eksplozivan, što je na svojoj koži osjetio Kevin Holland.

Iskusni Holland ostao je frustriran krajem meča jer nije navikao na ovakve ishode svojih mečeva. Hollandu probleme najčešće predstavljaju odlični hrvači i ‘‘grappleri‘‘ koji iskorištavaju njegove najveće slabosti, ali uvijek bi Holland imao svojih trenutaka u mečevima s borcima koji preferiraju obračun na nogama. Ovaj put nije bilo tako i Holland je bio taj koji je prionuo hrvanju. Međutim, Hollandove hrvačke i parteraške vještine nisu bile dovoljno izražene da bi napravio razliku u ovom meču i Page je zasluženo slavio.

Nedugo nakon Pageove pobjede, fanovi su se počeli zabavljati potencijalnim uparivanjima. Velika većina UFC-ovih fanova složna je po pitanju Pageovog sljedećeg nastupa. Stephen ‘‘Wonderboy‘‘ Thompson borac je kojeg široka masa ljudi želi vidjeti kako dijeli kavez s Michaelom Pageom.

Oba borca njeguju takozvani ‘‘karate stance‘‘, nevjerojatno su brzi i tehnički su jako potkovani kad su u pitanju udaračke vještine. Bilo bi jako zanimljivo vidjeti tko bi izašao kao pobjednik u obračunu dvojice takvih majstora, ali nažalost, Michael Page nije zainteresiran odraditi taj meč.

‘‘Uvijek ljudima govorim istu stvar. Dva ‘plusa‘ ne daju uvijek ‘plus‘. Ono što bi bio odličan meč za mene i Stephena ‘Wonderboyja‘ Thompsona, izgledalo bi užasno za sve druge, jer obojica bismo se borili na autopilotu koji je baziran na skupljanju bodova.‘‘, započeo je Page gostujući u MMA Houru, a zatim je dodatno pojasnio svoju teoriju.

‘‘Puno je borbi u kojima se zapravo ništa ne dogodi. U trenutku kad ja odlučim baciti udarac, već vidim kako će se on povući na vrijeme. On uvijek ima spremnu kontru, ali onda ću ja biti taj koji će se povući. Bio bi to meč s mnoštvom ničega. Naravno, možda se varam i mogao bi to biti odličan meč. Ali iz mog iskustva borbi s borcima koji su na visokoj razini skupljanja bodova, takvi mečevi bivaju usporeni.‘‘, pojasnio je ‘‘MVP‘‘.

Osim svega navedenog, još je jedan razlog zbog kojeg Page nije naročito zainteresiran odraditi taj meč. Naime, ‘‘Venom‘‘ je prošle godine trenirao zajedno s Thompsonom, a usput su snimili video pod nazivom ‘‘Technique Tuesday‘‘ (‘Tehnika utorkom‘) koji je objavljen na YouTube kanalu Stephena Thompsona. Page je tada imao priliku pobliže upoznati Stephena Thompsona, a o njemu ima jako lijepo mišljenje.

‘‘Mislim da je on (Thompson) sjajan tip. Siguran sam da svi misle tako, ali nakon što smo se upoznali i proveli neko vrijeme zajedno, imam jako puno ljubavi i poštovanja prema njemu.

Je li borba s njim moj prvi izbor? Apsolutno ne. Jesam li ja borac za ‘nagradu‘ (novac) i pruži li mi se prilika, hoću li ju prihvatiti? Da, naravno da hoću. Ali mislim da ta borba ne bi bila dobra koliko svi ostali misle da bi.‘‘, zaključio je Page.

Nije na odmet spomenuti Thompsonov meč koji se dogodio u petom mjesecu 2018. godine. ‘‘Wonderboy‘‘ se tog datuma borio s tada velikom nadom engleskog MMA-a, Darrenom Tillom. U to doba, Darren Till bio je na vrhuncu svoje forme, a borca iz Liverpoola također je krasila istančana tehnika u stojci, kao i dobre kretnje unutar kaveza. Borba između njega i Stephena Thompsona izgledala je upravo onako kako Page pretpostavlja da bi izgledala borba između njega i ‘‘Wonderboyja‘‘.

Gledali smo ‘‘mnoštvo ničega‘‘ i pet rundi s uistinu premalo akcije. Darren Till slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom, ali dugo su se ‘‘povlačili repovi‘‘ nakon te odluke i vodile su se polemike oko točnosti sudačkog bodovanja. Michael Page očito ne želi jedan takav meč.

Linker
22. travanj 2024 14:22