K1 i Boks

Adriana Vuković poražena na BYB 23 eventu: Hrvatica je neuspješno debitirala u ‘bare knuckle‘ boksu

Jamie Driver (lijevo) i Adriana Vuković (desno)

 Screenshot (voyo.hr)
Hrvatska MMA borkinja nije se najbolje snašla unutar takozvanog ‘‘trigona‘‘

Nekoć najtalentiranija hrvatska MMA borkinja mnoge je iznenadila proteklog ljeta nakon što je objavila svoj sljedeći korak. 25-godišnja Đakovčanka otkrila je javnosti kako je potpisala ugovor s američkom BYB organizacijom. Bio je to znak da Adriana radi tranziciju u boks bez rukavica, a svoj debi u tom sportu odradila je sinoć.

Nažalost, njen debi završio je nakon samo 34 sekunde, a pobjeda je otišla na stranu njene protivnice, Amerikanke Jamie Driver.

Nije se Adriana najbolje snašla u takozvanom ‘‘trigonu‘‘, borilištu trokutastog oblika. Na samom početku borbe, Vuković i Driver završile su u klinču unutar kojeg se Adriana solidno snašla s obzirom na svoje MMA i ‘‘grappling‘‘ iskustvo. Vrlo brzo borkinje su ipak odvojene iz klinča i uslijedio je nastavak akcije.

Agresivna Jamie Driver vršila je strašan pritisak i neprestano je pogađala serijama udaraca. Adriana Vuković vjerojatno se nadala nešto sporijem tempu i lakšoj prilagodbi na boks bez rukavica, ali Driver nije popuštala s pritiskom, a nakon nekoliko udaraca desnicom u lijevu stranu Adrianine glave, došlo je do prekida meča.

Hrvatska borkinja po završetku meča držala se za lijevo uho, uz bolnu grimasu na licu. Nije isključeno da je došlo do puknuća bubnjića i Adriana Vuković neće po dobrome pamtiti svoj ‘‘bare knuckle‘‘ debi.

Bit će zanimljivo vidjeti što slijedi za Adrianu Vuković. Radi se o borkinji koja je ostvarivala zapažene rezultate na grappling natjecanjima i baš zato je iznenadila njena odluka o prelasku u boks bez rukavica. Njen MMA ‘‘score‘‘ zaustavio se na omjeru 4-1, a posljednji nastup upisala je još sredinom 2022. godine na FNC 6 eventu. Jednoglasnom odlukom sudaca Adriana je tada porazila Brazilku Kethylen Rothenburg.

U kraćem intervjuu koji je dala za Fight Site nakon potpisa ugovora s BYB organizacijom, Vuković je detaljnije pojasnila zašto je došlo do ovakve promjene u njenoj karijeri.

‘‘Ponuđene su mi ozbiljne ponude, ali trenutno nisam bila u mogućnosti adekvatno se pripremati za MMA mečeve te sam počela razmišljati o drugim opcijama. ‘Bare knuckle‘ boks činio se kao dobra opcija. U međuvremenu sam stupila u kontakt s Markom Martinjakom te su me on i trener Ivica Ivić pozvali na trening u trenerov Armus gym. Inače boksam u boksačkom klubu Lokomotiva, ali imam dogovor s trenerom Ivicom Ivićem da u ‘bare knuckle‘ mečevima nastupam za Armus Gym.‘‘, pojasnila je Adriana, a potom se dotaknula MMA-a i trenutnog statusa svoje MMA karijere.

‘‘Nisam nikada prestala trenirati, samo ne treniramo za Instagram pa možda djeluje kao da ne treniram. No, mislim da neko vrijeme neću raditi MMA mečeve, ali nikad se ne zna.‘‘

Vrijeme će pokazati u kojem smjeru će teći nastavak njene karijere, ali svakako joj želimo puno uspjeha i sreće u narednim nastupima.

Linker
27. travanj 2024 07:48