K1 i Boks

Marko Martinjak nakon završetka trilogije s Hatchom: ‘Nema ‘zle krvi‘ između nas, pozivam ga u Hrvatsku‘

Karissa Maxwell i Marko Martinjak

 Screenshot (voyo.hr)
Hrvatski ‘‘bare knuckle‘‘ boksač odradio je odličan govor nakon debitantskog meča na teritoriju SAD-a

Hrvatski borac Marko Martinjak sinoć je protutnjao Charles F. Dodge City Centerom u Miamiju, točnije, u Pembroke Pinesu. Najbolji hrvatski borac u boksu bez rukavica odradio je treći međusobni obračun s Jaromeom Hatchom, svojim ponajvećim rivalom.

Nakon što su obojica upisali po jednu pobjedu u prva dva međusobna obračuna, Martinjak je drugom pobjedom okončao ovu trilogiju. Marko je doslovno uništio Hatcha u trećem meču. Američki boksač više od pet puta završio je uzdrman tijekom prve runde, a Martinjak je trebao nešto manje od dvije i pol minute za pobjedu nokautom.

Fantastičan nastup 32-godišnjeg hrvatskog boksača koji koji kući donosi Police Gazette Diamond pojas u kruzer kategoriji. Martinjak iz meča u meč niže svjetske titule u svojoj kolekciji, a neposredno nakon nove pobjede nad Hatchom, Martinjak je poručio:

‘‘Upravo sam potvrdio da sam najbolji borac u svojoj kategoriji. Ako se netko želi okušati sa mnom, idemoooo!‘‘, započeo je Marko, a zatim se osvrnuo na činjenicu da je ovo bio njegov debi na američkom tlu.

‘‘Prije svega, hvala Miami i Bog vas blagoslovio. Jako sam sretan. Govorio sam da sam najbolji i to sam danas potvrdio. Šest mjeseci sam trenirao i fizički nikad nisam bio u boljoj formi. Hvala mom treneru Ivici Iviću, a također hvala mojoj djevojci i roditeljima.‘‘, dodao je sjajni hrvatski ‘‘bare knuckle‘‘ boksač.

Još od trećeg mjeseca prošle godine traje rivalstvo Marka Martinjaka i Jaromea Hatcha. Hatch je slavio nokautom u prvom meču, iako je Martinjak dobrim dijelom te borbe izgledao bolje, a koštalo ga je pretjerano opuštanje. Dokazao je Martinjak u sljedeća dva meča da je uistinu kvalitetniji borac od Hatcha, neposredno nakon meča rekao je kako između njega i Hatcha nema ‘‘zle krvi‘‘.

‘‘Ovaj meč se nije trebao niti dogoditi. Da nisam previše srljao u Dubaiju (njihov prvi meč), ne bismo imali ovu trilogiju. Ali drago mi je da smo opet dijelili borilište. Nema ‘zle krvi‘ između njega i mene. To je samo podizanje ‘hypea‘ i svi pričaju sranja. Radi se o promoviranju meča, a ja ne osjećam nikakav animozitet prema njemu. Pozivam Jaromea da dođe u Hrvatsku odraditi trening kamp sa mnom i mojim dečkima, u dvorani mog trenera. Svaki borac koji želi trenirati s ‘P4P‘ najboljim boksačem, trebao bi doći u Hrvatsku.‘‘, zaključio je Martinjak za kraj svog intervjua nakon meča.

Rijetko tko mu može osporiti da nije u pravu, jer ovaj 32-godišnji Zagrepčanin pripada samom vrhu ovog sporta.

Linker
04. svibanj 2024 07:10