K1 i Boks

Trilogija je gotova! Marko Martinjak demolirao je Jaromea Hatcha i na sjajan način predstavio se američkoj publici

Marko Martinjak

 Screenshot (voyo.hr)
32-godišnji Zagrepčanin opet je oduševio u boksu bez rukavica

Dileme više nema, Marko Martinjak bolji je od Jaromea Hatcha, a sinoć smo dobili i konačnu potvrdu. Nakon što su Martinjak i Hatch bili na 1-1 nakon prva dva međusobna obračuna, sinoć je uslijedio njihov treći međusobni obračun.

Na samom početku meča, najavljivač je publici pojasnio kako će se Martinjak i Hatch boriti za ‘‘Double Diamond Police Gazette trilogy belt‘‘, što u prijevodu znači je u igri bio dvostruki dijamantni Police Gazette trilogijski pojas. Borba se održala u kruzer kategoriji, a ovaj povijesni pojas dolazi u Zagreb!

Dvije minute i 21 sekundu trebao je Martinjak za pobjedu u trećem veću. Što se same borbe tiče, gledali smo dominaciju Martinjaka od prve do posljednje sekunde.

Hatch je poprilično agresivno i žustro ušao u meč. Nije se htio pozdraviti prije samog početka, a nedugo nakon početka borbe, Hatch je agresivno nasrnuo na Martinjaka. Brzo ga je Marko primirio sjajnim udarcem desnicom i upisao je prvi nokdaun u ovom meču.

Hatch se uspio vratiti na noge iako se radilo o brutalnom nokdaunu. Borba se nastavila, a teško je i prebrojati koliko je nokdauna upisao Martinjak do kraja borbe. Gotovo svakim svojim udarcem slao je Hatcha na tlo. Sudac ponekad nije niti brojao Hatchu, ali nakon četvrtog službenog nokdauna, shvatio je i sudac da nema smisla puštati Hatcha da prima dodatnu štetu i uslijedio je prekid meča.

Strašan nastup Marka Martinjaka i fantastičan nastup za predstaviti se američkoj publici. 32-godišnjak iz Zagreba tako je samo dodatno obogatio svoju ionako već bogatu kolekciju svjetskih titula (BKB, BYB, Police Gazette), a vrijedi istaknuti da je Martinjak ujedno i predvodio BYB 23 event u Miamiju.

"Sama pobjeda, bila ona prekidom ili na bodove, donosi proboj na američku scenu, te samim time i mogućnost američkih sponzora, jer ‘bare knuckle‘ rapidno raste i ovaj sport dobiva sve više i više poklonika, kako u svijetu, tako i kod nas", rekao je Martinjak još krajem 11. mjeseca u intervjuu za Fight Site.

Ne sumnjamo da je ovakvim nastupom privukao veliku pažnju američke publike i poklonika ‘‘bare knuckle‘‘ boksa (boks bez rukavica). Martinjak je bez dileme sama ‘‘krema‘‘ ovog sporta i jedva čekamo njegove sljedeće nastupe. Trilogiju s Hatchom uspješno je okončao i vrijeme je da se okrene novim izazovima.

Linker
25. travanj 2024 11:46