K1 i Boks

‘AK-47‘ također će nastupiti na Gloryjevom spektaklu u Zagrebu! Saznajte protiv koga će se boriti sjajni Đakovčanin

Andrej Kedveš (desno) vs. Marek Pelcis

 Glory
Hrvatski kickboksač Andrej Kedveš bit će dio Glory 95 eventa u prijestolnici naše domovine

Četiri meča dosad su bila potvrđena kao dio Glory 95 eventa koji će se 21. rujna (deveti mjesec) održati u Zagrebu. Antonio Plazibat i Levi Rigters predvodit će priredbu, dok će Marokanac Hamicha i Cedric Do odmjeriti snage u sunaslovnoj borbi večeri. Ogromnu pažnju publike privući će meč između Mladena Brestovca i Vladimira Toka, a to će ujedno biti i oproštajni meč legendarnog hrvatskog teškaša. Vrlo zanimljiv trebao bi biti i okršaj između Tariqa Osara i Ukua Jurjendala.

‘‘Fight card‘‘ Glory 95 eventa nastavlja se popunjavati, a Fight Site ekskluzivno vam donosi informaciju o petom meču koji će uskoro biti potvrđen i od strane Gloryja. Ponajbolji hrvatski kickboksač, Andrej Kedveš (19-5-0, 1-0 Glory) također će biti dio spektakla u glavnom gradu Hrvatske.

Kako saznajemo, Kedveš će se boriti protiv Guerrica Billeta (41-7-1, 5-4 Glory), vrlo iskusnog francuskog kickboksača, a borba će se održati u lakoj kategoriji (-70 kg). 28-godišnji Billet iza sebe ima čak devet nastupa u Gloryju, ali proteklih šest nastupa odradio je van Gloryja i upisao je šest uzastopnih pobjeda.

Billet je posljednji nastup u Gloryju odradio u petom mjesecu prošle godine, a tada je jednoglasnom odlukom sudaca poražen od strane Enrika Kehla. Bio je to svojevrsni ‘‘title eliminator‘‘ kojim je Glory određivao sljedećeg izazivača za pojas u lakoj kategoriji, a Kehl je nadjačao Billeta nakon tri vrlo uzbudljive runde.

Opasni francuski kickboksač lake kategorije može se pohvaliti pobjedama nad imenima poput Cihada Akipe, Artura Saladiaka, Jordija Requeja itd. Dvaput se Billet borio u Gloryjevom ‘‘title eliminatoru‘‘, ali osim Enrika Kehla, Billeta je u takvom meču porazio i Stoyan Koprivlenski.

Andrej Kedveš iza sebe ima jedan nastup u Gloryju. Đakovčanin nadimka ‘‘AK-47‘‘ debitirao je prošle godine na Glory: Collision 5 eventu. Kedveš je tada pružio sjajan nastup i jednoglasnom odlukom sudaca slavio je u meču protiv Mareka Pelcisa. Nekoliko mjeseci kasnije, Kedveš se okitio titulom svjetskog kickboksačkog prvaka koju je osvojio na WAKO Svjetskom prvenstvu u Portugalu. Kedveš se može pohvaliti i titulom europskog prvaka u disciplini K-1, a prije osvajanja svjetske titule u Portugalu, Kedveš je dvaput postajao svjetskim viceprvakom. 2022. godine Andrej je osvojio jaki kickboksački turnir u Azerbajdžanu i pred ovim 27-godišnjakom definitivno je blistava karijera.

image

Andrej Kedveš vs. Marek Pelcis

Glory

Kedveš će u meč protiv Billeta ući nakon poraza u posljednjem nastupu. Naime, Andrej je 27. lipnja (šesti mjesec) nastupio na FCE 3 eventu u Lisabonu, a Čeh Patrik Zadera porazio ga je nokautom u trećoj rundi. Udarac u jetru bio je presudan, ali ne sumnjamo da će taj poraz Kedveša učiniti još motiviranijim i željnijim pobjede u sljedećem nastupu.

Ono zbog čega publika u Zagrebu može biti posebno uzbuđena, jest Kedvešov pristup borbama i način na koji se bori. Borbe ovog sjajnog Đakovčanina gotovo uvijek su uzbudljive i vode se u nevjerojatnom tempu od prve do posljednje sekunde. Kedveš je pravi ratnik i fizički je besprijekorno spreman za svaki meč. Meč između njega i Billeta lako bi mogao ‘‘ukrasti show‘‘ na Glory 95 eventu u Zagrebu.

Linker
28. kolovoz 2024 02:06