K1 i Boks

‘Ako naleti na aperkat, morat ćemo mu ponovno prišiti glavu na ramena!‘ John Fury upozorio je na ovu situaciju

Press konferencija prije borbe Tysona Furyja i Francisa Ngannoua

 DEAN FARDELL/AVALON/PROFIMEDIA Dean Fardell/avalon/profimedia
Njegov sin je veliki favorit u ovom meču

Malo tko u svijetu boksa predviđa da će nadolazeći okršaj između Tysona Furyja i bivše UFC zvijezde Francisa Ngannoua biti potpuno kompetitivan. Međutim, čini se da je jedna od rijetkih iznimaka od tog pravila otac "Gypsy Kinga", John Fury, koji tvrdi da je zabrinut za zdravlje svog sina u borbi koja će se održati 28. listopada u Rijadu.

U nedavnom intervjuu za SecondsOut, "Big John" opisao je Ngannoua kao "opasnog tipa" i izjavio da je "nervozan" zbog toga što njegov sin ulazi u ring s njim.

“On (Ngannou) je opasan tip. Visok je gotovo dva metra, 120-ak kilograma sirovih mišića, a ima i malo brzine. Ima brzinu, moć i snagu – spremni smo za noć punu akcije. Sad me čini nervoznim kad samo pomislim na to, jer on je moj sin i ne želim ga vidjeti ozlijeđenog. A ako naleti na aperkat, morat ćemo mu ponovno prišiti glavu na ramena”, nervozno će Fury.

Iako Ngannou ima reputaciju jednog od najjačih udarača u MMA-u, očekuje se da će biti razina ispod Furyja u smislu vještina i IQ-a u ringu, a malo tko vjeruje da će se moći suprotstaviti Britancu koji je veliki favorit u ovom meču.

Ovaj okršaj dobio je mješoviti prijem u najboljem slučaju od obožavatelja boksa, koji su sve umorniji od Furyjeve nesposobnosti ili nevoljkosti da se dogovore o uvjetima za borbu za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji s Oleksandrom Usykom.

Linker
16. svibanj 2024 01:47