K1 i Boks

John Fury: ‘Samo dva teškaša imaju m**a suočiti se s Wilderom, jedan je Tyson, a drugi je..‘

Deontay Wilder

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al Bello/getty Images/profimedia
‘On je jedini koji mi pada na pamet, ali bi se borio za određenu cijenu‘

Tyson Fury je jedini čovjek s kojim se Deontay Wilder suočio i koji ga nije uspio nokautirati, a Fury je izašao iz njihove trilogije s dvije pobjede i vrlo kontroverznim remijem. Od te treće borbe, Wilder je bio gladan natjecanja na visokoj razini, s njegovim jedinim ispadom u jednoj rundi demoliranja izblijedjelog Finca Roberta Heleniusa prošlog listopada.

Furyjev otac John procijenio je trenutačno stanje Wilderove karijere i vjeruje da se svi drugi vrhunski teškaši boje uskočiti s njim – osim jednog. U nedavnom intervjuu za FreeBets, "Big John" je tvrdio da je bivši ujedinjeni svjetski prvak u teškoj kategoriji Andy Ruiz Jr jedini drugi natjecatelj u kategoriji s plavom vrpcom s dovoljno velikim mu**ma da prihvati borbu s opasnim nokauterom.

“Jedini koji može izazvati Tysona, a svi ga izbjegavaju i neće se boriti s njim, je Deontay Wilder. Svi ga se užasavaju, a Tyson ga je triput ispravio! Svi ti ljudi nikada neće ući u ring ‘Brončanim bombarderom‘. Usyk, AJ, nitko od njih neće se boriti protiv njega, ali Andy Ruiz Jr hoće – za određenu cijenu. Jer on je velik, ako je novac pravi i ima dobrog poslovnog smisla, mogu vidjeti samo Andyja Ruiza kako se bori s njim. On je jedini koji mi pada na pamet i koji će se boriti protiv Deontaya Wildera jer su ostali prestravljeni. Znaju što slijedi ako prihvate.”

Wilder je bio predviđen za saudijski okršaj s Anthonyjem Joshuom, no čini se da se to sada vraća na početak nakon restrukturiranja vođenja boksa u zemlji. Također su se tijekom godine vodili razgovori o borbi s Ruizom, no čini se da je novac kamen spoticanja te od te borbe, barem u ovom trenutku.

Linker
29. travanj 2024 18:26