K1 i Boks

Novi protivnik Alena Babića bio je dio Hrgovićevih priprema za Duboisa: ‘Vjerojatno najteži sparinzi u mom životu!‘

Johnny Fisher i Filip Hrgović

 Instagram (johnny Fisher)
25-godišnji Johnny Fisher puno je naučio trenirajući s ‘‘El Animalom‘‘

Ranije danas pisali smo vam o sljedećem nastupu Alena Babića. Ponajbolji hrvatski boksač borit će se 6. srpnja (sedmi mjesec) na priredbi u Londonu. Organizator priredbe je Eddie Hearn i njegov Matchroom Boxing, a cjelokupna priča iza tog meča vrlo je zanimljiva.

Alen Babić nekoć je gajio prijateljstvo s Hearnom i bili su u dobrim poslovnim odnosima, ali određeni animozitet stvorio se nakon Babićevog poraza u meču za svjetsku titulu protiv Lukasza Rozanskog. Hearn je već nakon prvog Babićevog poraza na neki način ‘‘digao ruke‘‘ od projekta zvanog ‘‘Alen Savage Babić‘‘, a sada ga želi iskoristiti kao odskočnu dasku za novu britansku teškašku nadu.

Johnny Fisher neporaženi je britanski teškaš (11-0) i boksač koji će se u ringu naći nasuprot Babića. Hearn ima velika očekivanja od Johnnyja Fishera i vjeruje kako Fisher posjeduje alate za poraziti Babića. Sve to motivira ‘‘Savagea‘‘ koji će u London doći sa željom da ugasi ‘‘hype‘‘ i pokvari planove svom nekadašnjem prijatelju, Eddieju Hearnu.

Dodatnu zanimljivost ovoj priči daje još jedna informacija o Johnnyju Fisheru. Ovaj talentirani britanski teškaš nekoliko je tjedana proveo u SAD-u i sudjelovao je u trening kampu Filipa Hrgovića. Filip je nakon jednog sparinga s Fisherom pozvao Britanca da mu se pridruži na pripremama u Teksasu i nekoliko tjedana zajedno su se pripremali za nadolazeće nastupe.

‘‘Sparirao sam s Hrgovićem nekoliko tjedana. Bilo je sjajno, a sparing s Hrgovićem došao je u perfektno vrijeme.‘‘, rekao je Fisher u razgovoru za Boxing Social, a nekoliko minuta kasnije podijelio je više informacija o iskustvu treniranja s Hrgovićem.

‘‘Jako mi se svidjelo biti uz njega. On je nešto tvrđe i povučenije osobnosti kad ga tek upoznate, ali onda ga počnete viđati svakodnevno i pobliže ga upoznajete. Sviđa mi se što je takav kakav jest, ne pokušava odmah biti vaš prijatelj. On se drži svog posla na treninzima i sparinzima. Rekao mi je da uvijek odrađuje samo jake sparinge i to su vjerojatno jedni od najtežih sparinga koje sam imao u životu. Učinili su me boljim, a Hrgović me zapravo pozvao u Teksas i bio je sjajan za moj napredak. uočio sam jasan napredak nakon samo dva tjedna sparinga s njim.‘‘

‘‘On je u nevjerojatnoj formi i uistinu je svestran. Može činiti sve u ringu i posjeduje jako visoku boksačku inteligenciju. Radujem se njegovom meču protiv Duboisa, jer i Dubois je itekako opasan boksač.‘‘, u hvalospjevima je Fisher opisivao treninge s Hrgovićem.

Na Fisherovom Instagram profilu možete pronaći i zajedničku fotografiju njega i našeg ‘‘El Animala‘‘, a jedan od Fisherovih pratitelja pitao je Fishera za mišljenje o Hrgovićevim kvalitetama.

‘‘Top, top razina. Filip Hrgović je džentlmen.‘‘, poručio je Fisher.

image

Komentari na Fisherovoj Instagram objavi

Instagram (johnny Fisher)

Dakle, Filip i Johnny jako dobro su kliknuli tijekom Hrgovićevih priprema za nadolazeći meč protiv Daniela Duboisa. Nije isključeno da nastave suradnju u budućnosti, a sve ovo još je zanimljivije zbog puno puta prepričanih ‘‘trzavica‘‘ između Babića i Hrgovića.

‘‘Savage‘‘ i ‘‘El Animal‘‘ nekoć su se učestalo javno prozivali i Babić se silno nadao meču protiv Hrgovića. Bilo je to veliko rivalstvo koje na kraju nije kulminiralo borbom, ali Babić će sada imati priliku poraziti boksača koji je dio priprema odradio upravo s Hrgovićem.

Tijekom intervjua za Boxing Social, Johnny Fisher dotaknuo se i Alena Babića. Svjestan je 25-godišnji Britanac da ga čeka težak zadatak, ali ne bježi od izazova.

‘‘Ogroman meč, ali ništa se ne mijenja, maksimalno se pripremam kao i uvijek. Konstantno učim i ovo je sljedeći korak za mene. ‘Dodatnu draž ovom meču daje činjenica da ljudi na Otoku dobro znaju tko je Alen Babić i da pruža uzbudljive mečeve. Osobno poznajem Alena. Svoj treći meč odradio sam na istom eventu na kojem je boksao i Babić. Dobro se slažemo, ali ovo je biznis. On će mi pružiti borbu, a borbu ću pružiti i ja. Očekujem najteži meč u dosadašnjoj karijeri. Mislim da je ovo odličan meč za fanove u kojem će uistinu uživati. Promocija samog meča također će biti odlična.‘‘, rekao je Fisher.

Event koji Fisher spominje kao zajednički event na kojem su nastupili on i ‘‘Savage‘‘, dogodio se u osmom mjesecu 2021. godine. Babić je tada porazio Marka Bennetta, dok je Fisher bio bolji od Dannyja Whittakera.

Mnoštvo poveznica između Babića i Fishera, ali glavna poveznica bit će im međusobni obračun. Nadamo se da će 6. srpnja (sedmi mjesec) doći što prije, jer ovo će biti prava poslastica za boksačke sladokusce.

Linker
31. svibanj 2024 15:28