K1 i Boks

Alen Babić još jednom briljirao na presici za novinare: ‘Završit ću mu karijeru‘

Alen Babić

 Screenshot(youtube, Matchroom Boxing)
Smatra kako će lagano pobijediti

Alen "The Savage" Babić ponovno je u svome stilu odradio presicu za novinare na opće oduševljenje prisutnih. U subotu odrađuje svoj najvažniji meč karijere u kojem se bori za Silver pojas koji bi ga u slučaju pobjede postavio za prvog izazivača za pojas bridgerweight kategorije koji trenutno drži Oscar Rivas.

Protivnik će mu biti boksač iz Poljske Adam Balski, koji je u svojoj karijeri upisao 16 pobjeda i samo jedan poraz. Eddie Hearn bio je jako zadovoljan formom Alena Babića što nije skrivao, a Alen mu je samo još dodatno potvrdio kako je trenutno u formi života.

"Hvala svima i osjećam se blagoslovljeno što sam ponovno ovdje. Živim svoj san svaki put kada dođem ovdje. Trenutno sam u formi života. Borio sam se s teškašima s istom kilažom koju imam sada. Za ovu borbu sam trenirao kao MF (motherfuc...)."

Eddie Hearn ga je nakon toga pitao kako će se prilagoditi nižoj kategoriji pošto će se sada boriti sa bržim protivnicima.

"Borio sam se samo s dvojicom na toj kilaži: Shawndellom Wintersom i Damianom Chambersom. Obojici sam priuštio najteže nokaute u cijeloj karijeri. Tako da očekujem kako će ovo biti još jedan nokaut, i to lagani nokaut. Neću ići boksati, neću pokušavati napraviti nešto novo, samo ću ga pokušati pregaziti. Poštujem ga, kao i on mene, ali idem mu priuštiti drugi poraz u karijeri. Možda i posljednji poraz pošto sam već nekima završavao karijere. Od mene ne dobijete samo poraz nego i završetak karijere."

Alen Babić je postavljen za velikog favorita u ovoj borbi, što i ne čudi s obzirom na njegovu reputaciju. U glavnoj borbi večeri susret će se Joshua Buatsi i Craig Richards, a pobjednik te borbe vjerojatno će postati obavezni izazivač prvaka poluteške kategorije Dmitryja Bivola.

Linker
14. travanj 2024 17:16