K1 i Boks

Boksač koji je porazio Marka Čalića danas nastavlja svoj proboj ka vrhu

  Joshua Buatsi  

 Rich Graessle/Zuma Press/Profimedia
Svi ga vide kao budućeg svjetskog prvaka

Prije gotovo tri godine porazio je našeg Marka Čalića koji mu je priuštio tada vjerojatno najtežu borbu u karijeri, a danas boksa prestižni meč protiv neporaženog Pawela Stepiena jureći pritom k samom vrhu poluteške kategorije. Joshua Buatsi je trenutno rangiran kao 9. boksač poluteške kategorije u svijetu na Boxrecu i vjerojatno je na samome pragu da boksa za neku od svjetskih titula. Kraljevi poluteške kategorije su trenutno Dmitrii Bivol i Artur Beterbiev, kalibar boksača s kakvima se Buatsi još uvijek nije susreo.

Njegov protivnik Pawel Stepien je također neporažen u 18 mečeva, dok je jedanput boksao neodlučeno. Trenutno je 39. boksač na BoxRec ljestvici, a protivnici su mu otprilike ranga s kakvima je boksao i Buatsi. Eventualna pobjeda protiv Buatsija vjerojatno bi ga gurnula u top 15. svjetskog vrha, tako da mu je ovo prilika kakvu je čekao kroz cijelu karijeru. Kladionice mu ne daju gotovo nikakve šanse u ovome meču, što je i realno jer je Buatsi za klasu kvalitetniji boksač.

Dvojac večeras predvodi nešto slabiji event u Velikoj Britaniji na kojem će osim njih boksati i nadolazeća zvijezda Ben Whittaker te mlada boksačica Lauren Price, a prenosit će ga Sky Sports. Glavna zvijezda današnje boksačke večeri ipak je Canelo Alvarez, koji boksa protiv Johna Rydera (32-5-0), a ulog su IBF, WBA, WBC i WBO titule super srednje kategorije.

Linker
22. travanj 2024 22:44