K1 i Boks

Alen Babić najavljuje veliki povratak! ‘Irci su vratili moj boksački duh, tražit ću pet mečeva sljedeće godine‘

Alen Babić u Celtic Warriors Gymu

 Screenshot (instagram, Alen Babić)
Hrvatski boksač proveo je nekoliko dana u Dublinu i njegovo raspoloženje vidno se popravilo

Tešku i burnu 2023. godinu imao je Alen ‘‘Savage‘‘ Babić. Naš ponajbolji profesionalni boksač ušao je u godinu s ambicijom da osvoji svjetsku titulu, a vjerojatno je računao kako će upisati i barem jednu obranu titule unutar ove kalendarske godine.

Godina je ipak otišla u posve suprotnom smjeru. Da, Babić je boksao za svjetsku titulu u bridger kategoriji, ali ishod nije bio onakav kakvom se nadao. Lukasz Rozanski porazio je Babića tehničkim nokautom u prvoj rundi, a meč koji su odradili u četvrtom mjesecu ove godine ostao je ujedno i jedini ‘‘Savageov‘‘ nastup u ovoj kalendarskoj godini.

Ne samo da je imao rezultatski lošu godinu, nego je ostao i bez svog tima. Babić je napustio dvoranu Leonarda Pijetraja uoči borbe s Rozanskim i započeo je suradnju s Anthonyjem Wilsonom. Suradnja se raspala već nakon Babićevog poraza od Rozanskog i Alen je zavapio za povratkom u dvoranu Leonarda Pijetraja.

Nažalost po Alena, Leo nije bio spreman na pomirdbu i zapravo je ignorirao Babićeve poruke. Alen je shvatio kako nema smisla čekati Pijetraja da se predomisli i krenuo je u potragu za novim boksačkim domom.

Protekli tjedan Babić je proveo u Dublinu, a trenirao je unutar Celtic Warrior Gyma. Radi se o dvorani koju vodi legendarni Steve Collins zajedno sa svojim bratom Paschalom, a Babić je vidno uživao u takvom okruženju. Irci su veliki boksački fanatici i njihova boksačka povijest izrazito je bogata. Detaljniji osvrt na vrijeme provedeno u Dublinu, Babić je ostavio na svom Instagram profilu.

‘‘U samo nekoliko kratkih dana, Irci su uspjeli vratiti moj boksački duh! Nisam znao gdje idem i zašto odlazim u dvoranu Stevea i Paschala Collinsa, ali svejedno sam otišao (djelomično iz poštovanja prema Dillianu Whyteu i timu koji su mi preporučili ovu dvoranu, a djelomično i jer se radi o klubu mog prijatelja i bivšeg protivnika, Nialla Kennedyja, buduće boksačke zvijezde Thomasa Cartyja i UFC-ove zvijezde Johnnyja Walkera). Zbog svega toga, dao sam im priliku. Znate kako kažu: ‘Kad ništa ne očekujete, sve vam se otvori‘. Upravo to se i dogodilo. Bilo je sjajno. Moj boksački duh napunjen je novom energijom, a otvorila su se i neka nova vrata.‘‘, poručio je Babić proteklog vikenda.

Alen se tijekom vikenda zaputio kući u Zagreb, a putem Instagrama je najavio kako će posjetiti još nekoliko dvorana prije nego donese odluku o svom novom boksačkom timu.

‘‘Tada će doći vrijeme da pustimo ‘Savagea‘ u novo osvajanje, svojevrsno iskupljenje. Hvala Dublinu i svoj mojoj ‘Savage armadi‘ koja je stacionirana u ovoj prelijepoj državi.‘‘, dodao je Alen.

Još ponešto informacija Babić je podijelio na svom Facebook korisničkom računu. Alen je otkrio kako je ‘‘napokon dobio svoj mir‘‘, ali i da su na stolu ‘‘neke ponude i datumi‘‘.

‘‘Moj boksački put nikad nije ni stao, ali bliži se vrijeme povratka. Želim biti siguran da sam se ‘vratio‘, jer kad budem siguran, tražit ću minimalno pet mečeva u sljedećoj godini. Rekao sam vam da neću stati, proći ću cijeli svijet ako je potrebno. Ja bez boksa ne postojim.‘‘, poručio je Alen.

Možda je rano za prognoze, ali nama se čini kao da je Babić već pronašao svoj novi dom. Vjerojatno će pogledati i ostale ‘‘kuće‘‘, čisto da uvjeri kako ništa nije propustio, ali očigledno je da se u Dublinu osjećao ‘‘kao kod kuće‘‘.

Linker
24. travanj 2024 10:55