Regija

(VIDEO) Alen Babić je u pet rundi uputio 438 udaraca: Pogledajte pregled najbolje akcije iz meča!

Alen Babić
 screenshot (YouTube, DAZN)
Nevjerojatni statistički podaci ostali su iza meča Alena Babića i Marka Bennetta

Teško je riječima opisati ono što je Alen Babić napravio u meču protiv Marka Bennetta, svog do sada možda i ne najkvalitetnijeg protivnika, ali sigurno najsrčanijeg, najborbenijeg i najizdržljivijeg. Babić je na njega "bacio" sve osim, kako bi Amerikanci borilačkim rječnikom rekli, kuhinjskog sudopera, no Bennett je ostajao na nogama i pokušavao se boriti te uzvraćati koliko mu je njegova kondicija dozvoljavala.

Već tijekom meča vidjeli smo neke statističke podatke o broju udaraca, a Matchroom je na kraju izbacio onaj konačni. "Savage" je prema službenoj statistici u meču pokušao, odnosno "bacio" 438 udaraca. U pet rundi! To je 87.6 po rundi, 29.2 po minuti. Želite li da zvuči još impresivnije? Može! Babić je u meču na svog protivnika udarcem krenuo u prosjeku svakih 2.05 sekundi. Za usporedbu ćemo uzeti nezaboravni meč Anthonyja Joshue i Vladimira Klička koji je potrajao 11 rundi. Joshua je u tom meču "ispalio" 355 udaraca, a Kličko 256.

Naravno, nisu svi Babićevi udarci pronašli metu, nego je takvih bilo otprilike nešto više od jedne trećine, što je zapravo neki prosjećan broj udaraca koji boksačima u ovakvim mečevima prolaze. No, to je preko sto udaraca koje je njegov protivnik primio unutar spomenutih 15 minuta akcije u ringu. I bio je to upravo zbog toga meč u kakvom je hrvatski teškaš uživao. Što je također vrlo bitno, nakon pet rundi izgledao je spreman za jednakim tempom odraditi i preostale tri, budući da je meč bio ugovoren na njih osam.

DAZN nas je odlučio nagraditi videom u kojem se nalaze najbolji trenuci meča prepunog akcije. To što video traje čak 13 minuta dovoljan nam je znak kako je prikupljeno gotovo sve najbolje viđeno u meču te imamo dovoljno dobru sliku toga kako je akcija izgledala, što je Babić sposoban poslati prema protivniku, a što je Bennett danas sve bio sposoban primiti. I bez brige, da njegov kut nije donio najbolju moguću odluku, Englez bi s jednakom namjerom te željom ušao i u šestu rundu.

Najbolje trenutke meča možete pogledati OVDJE.

Linker
24. travanj 2024 10:15