K1 i Boks

Alen Babić objavio listu svojih planova: ‘Sve ću posvetiti ciljevima koje sam naveo na ovoj listi‘

Petar Milas (lijevo), Alen Babić (sredina) i Miljan Rovčanin (desno)

 Instagram (alen Babić)
Ponajbolji hrvatski boksač vratio je motivaciju za nastupima i uskoro bi se trebao vratiti u ring

Vrlo tešku 2023. godinu imao je Alen Babić, barem kad je u pitanju njegova sportska karijera. Ponajbolji hrvatski boksač zasad je odradio samo jedan profesionalni nastup i upisao je poraz u tom nastupu. ‘‘Savage‘‘ je u četvrtom mjesecu ove godine nastupio na priredbi u Poljskoj i nadao se osvajanju WBC-ove titule svjetskog prvaka u bridger težinskoj kategoriji.

Nažalost, domaći borac Lukasz Rozanski porazio ga je tehničkim nokautom već u prvoj rundi. Alen je od samog početka meča izgledao neprepoznatljivo i nikako nije uspijevao uhvatiti svoj tempo. Rozanski je prepoznao priliku, konstantno je pritiskao i ekspresno je došao do pobjede prekidom.

Alen je nakon tog poraza uzeo svojevrsnu pauzu. Nije bio medijski aktivan kao inače, nije najavljivao nove nastupe, ali radio je u tišini. Sada, pet mjeseci nakon tog teškog poraza, Alen Babić napokon djeluje spremno i motivirano za povratak u ring. ‘‘Savage‘‘ je jučer putem Instagrama podijelio svoje planove za naredni period, a moramo priznati da plan izgleda jako dobro. Tako je ‘‘Savage‘‘ između ostalog naveo da se planira dovesti u životnu formu te da planira odraditi minimalno četiri meča sljedeće godine. Ono što je posebno zanimljivo jest njegov plan da jednu borbu odradi i prije završetka ove kalendarske godine.

‘‘Sve ću posvetiti ciljevima koje sam naveo na ovoj listi!‘‘, poručio je Babić putem Instagrama.

Dakle, postoji mogućnost da Alena Babića gledamo u ringu prije završetka ove kalendarske godine. Nadamo se da će ostvariti svoj plan i da će se vratiti još bolji nego prije. Ne smijemo zaboraviti kako je ‘‘Savage‘‘ žario i palio sve do meča s Rozanskim i upisao je 11 uzastopnih pobjeda. Sredinom 11. mjeseca proslavit će svoj 33. rođendan i njegov vrhunac tek bi trebao uslijediti. Najbitnije je znati da je Alen vratio svoju motivaciju, a nestrpljivo ćemo iščekivati njegov povratak u ring.

Linker
03. svibanj 2024 14:31