Regija

(VIDEO) Pogledajte brutalan sparing Alena Babića i najboljeg srpskog teškaša Dušana Veletića

Alen Babić, Dušan Veletić

 Screenshot(Instagram, Alen Babić)

Alen Babić trenutno je u najboljem i najtežem kampu u karijeri gdje se sprema za svoj najvažniji meč do sada protiv Adama Balskog. Ulog meča je Silver pojas, a osvajač istoga postaje obavezni izazivač Oscaru Rivasu za pojas bridgerweight kategorije. U kamp je pozvao najbolje boksače iz cijele regije, a sparirao je redom s Markom Milunom, Petrom Milasom, Markom Čalićem, Hrvojem Sepom, Agronom Smakićijem i Dušanom Veletićem.

Alenu će ovo biti prva borba ove godine, a kako se vidi iz priloženog i više je nego spreman za nove izazove. Posljednju borbu imao je protiv Davida Spilmonta protiv kojeg je pokazao svoju novu kvalitetu, a to je da se može vratiti u borbu i pobijediti u stilu Rockyja Balboe čak i kada je vidno uzdrman.

Glavni sparing partneri ovaj put su mu bili upravo Marko Čalić i Dušan Veletić iz razloga jer su stilski najviše slični Balskome. U videu kojeg je Babić postavio na svoj Instagram profil vidi se kako se boksači nimalo ne štede, a udarci sijevaju sa svih strana. Glavnu riječ u sparingu vodio je Alen koji je čitavo vrijeme išao naprijed i razbijao čvrsti Dušanov gard, dok je Dušan radio točno ono što će njegov idući protivnik raditi; kontrirao ga. Iako je Alen bacio puno više udaraca, Dušan se pokazao kao jako čvrsti sparing partner i u nekoliko navrata čisto pogodio Alena.

Dušan Veletić inače je najbolje rangirani teškaš iz Srbije prema BoxRec ljestvici, a u karijeri je ostvario pet pobjeda uz jedan poraz i jedan neriješeni rezultat. Imao je nekoliko neporaženih protivnika ispred sebe što je i razlog da ga BoxRec unatoč samo 7 borbi već sada svrstava u top 100 boksača teške kategorije na svijetu.

Oba boksača koristila su zaštitne kacige, trenera Leonarda Pjetraja moglo se vidjeti u samome ringu, a publika je oba boksača pozdravila ovacijama. Isječke iz sparinga pogledajte u nastavku članka.

Linker
09. travanj 2024 03:07