K1 i Boks

Alen Babić priznao svoju pogrešku i oduševio objavom: ‘Za***ao sam, hoću se vratiti kući. Samo on mi je bio pred očima!‘

Leonardo Pijetraj i Alen Babić

 Instagram (leonardo Boxing Club)
Koliko bi ovo bila lijepa priča da se vrati, zar ne?

Prošlo je više od pola godine otkako je Alen "Savage" Babić posljednji put ušao u ring. Iako smo ga do tog trenutka navikli gledati da melje sve pred sobom, nažalost je upisao prvi poraz u profesionalnoj karijeri od Lukasa Rozanskog te nije uspio postati WBC prvak u "bridger" kategoriji.

Babić je i dalje bio na nogama, nije bio nokautiran, ali sudac kao da je samo čekao priliku da prekine meč i proglasi domaćeg borca pobjednikom ove borbe. Propustio je priliku postati prvim hrvatskim boksačem sa svjetskom titulom još od 2007. godine i Stipe Drviša koji je tada osvojio WBA titulu svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Prava je šteta što tada nije osvojio naslov, a mnogi smatraju da je jedan od razloga tomu što je otišao od svog glavnog trenera, legendarnog Leonarda Pijetraja. Nakon današnje objave, čini se da je to shvatio i sam Babić, čije izlaganje prenosimo u cijelosti:

"Na ovoj slici sam bio na vrhu svijeta, par trenutaka nakon ove slike kreće kaos. Ispostavilo se da se sve otelo kontroli i da sam po ne znam koji put otišao u ‘crveno‘. Sve mogu sam, najjači sam, nitko mi ne treba i slični osjećaji su postali moja hrana, moja baterija - neiscrpna baterija, ili barem sam tako mislio. Ali... ona poznata ‘what comes up must come down‘ je li!? Moje dno se dogodilo u najgorem mogućem trenutku - u ringu pred borbu koja bi me lansirala u boksačku povijest pred očima cijele nacije. U najveću borbu života ušao sam s ljudima koji su iznevjerili moje puno povjerenje te su s osmijehom nestali iz mojeg života iste sekunde. Dok sam silazio iz ringa jedan čovjek mi je bio pred očima, moj mentor sa slike Leonard Pijetraj. Je** ga. Za**bao sam. Hoću se vratiti kući."

Koliko bi ovo bila lijepa priča da se vrati, zar ne?

Linker
14. travanj 2024 13:18