K1 i Boks

Alen Babić proslavio je 33. rođendan: ‘Glava nikad bistrija, u ponedjeljak počinje trening kamp!‘

Alen Babić

 Instagram (alen Babić)
Ponajbolji hrvatski boksač ulazi u ključni period svoje profesionalne karijere

Buran period zahvatio je karijeru Alena Babića tijekom ove kalendarske godine. ‘‘Savage‘‘ je odradio samo jedan nastup tijekom 2023., a bio je to onaj neslavni meč iz četvrtog mjeseca ove godine.

Babić je na priredbi u Poljskoj boksao za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u bridger kategoriji, a već u prvoj rundi srušeni su njegovi snovi o osvajanju svjetske titule. Lukasz Rozanski nametnuo se od prve sekunde tog meča, agresivno je pritiskao neprepoznatljivog Babića i tehničkim nokautom došao je do pobjede.

Hrvatski boksač nije nastupao nakon tog poraza. Pritajio se Babić jedno vrijeme, nije bio pretjerano otvoren za javnost, a tek nedavno je priznao kako se želi vratiti u dvoranu Leonarda Pijetraja. Javno je Babić zavapio za oprostom i htio se vratiti treneru s kojim je surađivao dugi niz godina, ali ga je napustio netom prije borbe za svjetsku titulu.

Nestrpljivo smo čekali odgovor Pijetraja, ali Leo se na kraju nije morao niti izjasniti. Alen Babić prije nekoliko dana otkrio je kako neće biti nastavka suradnje.

"Šest mjeseci sam trčao za tim čovjekom. Sramotim se javno i privatno, šaljem poruke i pokušavam doći do njega, a on se nije u stanju javiti te ga više niti najmanje ne poštujem. Ne želim više ni pričati o njemu, ne interesira me. Sve što napravim dalje, napravit ću sam, definitivno ne s njim", izjavio je Babić u emisiji ‘‘Sport nedjeljom‘‘, a onda otkrio i detalje zadnje poruke koju mu je poslao:

" Moja zadnja poruka bila je u stilu: ‘Mislite li da sam ja gotov?’ Čovjek mi nije odgovorio i time je sve rekao. On misli da sam ja gotov, a samo mi je to trebalo. Jedva čekam vratiti se bez njega", kazao je Alen.

Time je vjerojatno završena svojevrsna ‘‘sapunica‘‘ između Pijetraja i Babića, a hrvatski boksač morat će krenuti dalje bez svog dugogodišnjeg trenera i mentora. Babić sada mora pronaći novog trenera i stručni stožer, ali dobra je stvar što Babić napokon djeluje mentalno posloženo i spremno za povratak u ring.

Naime, Alen je jučer proslavio svoj 33. rođendan (rođendan mu je 17.11., ali jučer je objavio fotografiju s proslave, op.a.). U sklopu objave koju je postavio na svom Instagram profilu, Babić je najavio veliki povratak u periodu koji slijedi.

‘‘33, slijedi ‘Savageova‘ godina. Moja armado, predugo ste čekali povratak. Veliki planovi su pokrenuti, a u ponedjeljak počinje moj trening kamp. Moja glava nikad nije bila bistrija.‘‘, poručio je Alen i kroz ‘‘hashtagove‘‘ je najavio kako ćemo uskoro saznati vijesti o njegovom sljedećem nastupu.

Babić će navodno nastupiti na ‘‘undercardu‘‘ boksačke priredbe na kojoj će se obračunati Oleksandr Usyk i Tyson Fury. Dakle, ‘‘Savagea‘‘ u ringu možemo očekivati 17. veljače (2. mjesec), a nestrpljivo iščekujemo njegove sljedeće korake.

Alen je putem Instagram ‘‘storyja‘‘ podijelio i rođendansku čestitku svoje supruge Klare. Svjesna je i Klara kroz kakve je poteškoće prolazio njen suprug proteklih mjeseci, ali ona ne gubi vjeru u njegov povratak i nove uspjehe.

‘‘Ovako javno samo želim reći da je strašno koliko nepravdje je ovaj čovjek podnio u godinu dana. Sve osim prave istine izašlo je na vidjelo, ali doći će sve na svoje, kad-tad! Tek ulaziš u najbolje boskačke godine. Želim ti da se na ‘undercardu‘ Furyja i Usyka vratiš gdje pripadaš - u sami svjetski vrh! Ionako si najjači kad je najteže i kad te svi otpišu, povijest se ponavlja. Nikad nećeš hodati sam.‘‘, lijepa je poruka njegove supruge.

image

Čestitka Babićeve supruge Klare

Instagram (alen Babić)

Pred Alenom Babićem uistinu je svojevrsna ‘‘biti ili ne biti godina‘‘. 33-godišnji tek ulazi u najbolje boksačke godine, ali sljedeći meč mogao bi biti ključan za ostatak njegove karijere. Pruži li Babić izvedbu na kakve nas je navikao prije meča s Rozanskim, sigurno će mu se otvoriti vrata za nove velike mečeve i zanimljive opcije. Upiše li novi poraz, jako teško će se dići iz takvog ponora.

Sve u svemu, Alenu Babiću želimo sretan rođendan i nadamo se njegovom što skorijem povratku na pobjedničke staze.

Linker
30. travanj 2024 01:38