K1 i Boks

Alen Babić o trenucima kada se zakačio s Pijetrajem: ‘Zvao sam ga kod Furyja, nije htio dijeliti WC sa mnom‘

Alen Babić (lijevo) i Tyson Fury (desno)

 Screenshot (instagram, Alen Babić)
Gostujući u emisiji ‘‘Sport Nedjeljom‘‘, Babić je otkrio neke od razloga svog razilaska s dugogodišnjim trenerom

Narušen odnos Alena Babića i Leonarda Pijetraja proteklih dana ‘‘goruća‘‘ je tema među domaćim boksačkim krugovima. Razilazak Babića i Pijetraja dogodio se nedugo prije Babićevog meča za svjetsku titulu, a svi već znamo da se ‘‘Savage‘‘ nije proslavio u toj borbi.

Hrvatski boksač izgledao je neprepoznatljivo bez svog trenera u kutu, a Lukasz Rozanski porazio ga je tehničkim nokautom već u prvoj rundi. Veliku priliku propustio je Babić na boksačkoj priredbi u Poljskoj, a nedugo poslije javno je zamolio Pijetraja da ga primi natrag u svoju dvoranu.

Babić nije niti dobio povratnu informaciju od strane Pijetraja, ali i samo ignoriranje ponekad je sasvim jasan odgovor. Shvatio je Alen da neće biti ništa od nastavka suradnje, a dušu je otvorio gostujući u emisiji ‘‘Sport nedjeljom‘‘. Već smo pisali o tome kako je Babić poručio da se više ne planira vratiti kod Pijetraja, ali na YouTube kanalu emisije ‘‘Sport nedjeljom‘‘ izdvojeni su još neki zanimljivi dijelovi Babićevog gostovanja.

Mnoge zanima gdje je puklo između Babića i Pijetraja. Nije tajna da se legendarnom hrvatskom treneru nije dopadala cjelokupna priča oko Alenovog alter ega pod nazivom ‘‘Savage‘‘. Pijetraj je ‘‘old school‘‘ tip trenera koji ne voli ‘‘trash talk‘‘, nije pobornik društvenih mreža i ne preferira boksače koji se pretjerano izlaži modernim trendovima. Sigurno je bilo velikih nesuglasica po tom pitanju, ali Babić i Pijetraj nekako su gurali usprkos tome. Kako je vrijeme odmicalo, Babića je sve više nosila slava, ali činjenica je da su i poznata boksačka lica počela iskazivati poštovanje ‘‘Savageu‘‘.

Tako je hrvatski boksač krajem prošle godine dobio veliku čast gostovati u trening kampu Tysona Furyja. ‘‘Gypsy King‘‘ najbolji je teškaš na svijetu, uz Oleksandra Usyka naravno. Fury je prepoznao Babića kao adekvatnog sparing partnera u pripremama za meč protiv Dereka Chisore, a Babić je otputovao u Furyjev kamp bez pratnje svog trenera Pijetraja.

‘‘Zakačili smo se oko kampa kod Furyja, tu je bio problem. Mene je Fury zvao na sparinge, a ja sam rekao da ću ići. Ja sam otišao gore (u Englesku), a Leo se naljutio i pitao me zašto on nije gore. Ja sam mu rekao: ‘Okej, dođi. Imam tu stan‘. Ali neće on dijeliti WC sa mnom i ostalima koji su bili sa mnom. Nas je bilo pet, ja sam sve zvao gore. Došao je i ‘Dicmo‘ (Marko Milun), ‘Hambi‘ (Goran Babić) je bio sa mnom. Nisam ja ljudima kupovao karte, ljudi su došli. Fury mi je dao apartman koji gleda na ocean. Što ću raditi sam u apartmanu od 300 kvadrata? Imali smo prazne sobe, a ja sam zvao sve. Bila je i moja žena Klara, a bilo je tu još ljudi. Oko toga smo se mi zakačili. Ja sam Leu rekao: ‘Dođite slobodno, ja želim da dođete‘. Ali on nije htio doći jer je tamo samo jedan WC. Glup razlog, katastrofa.‘‘, otkrio je Babić.

Naravno da to nije bio jedini razlog narušenih odnosa, vjerojatnije da se radilo o ‘‘kapi‘‘ koja je prelila čašu. Babić i Pijetraj najbolje znaju kako je tekao njihov odnos i zašto su se razišli, a prava je šteta što je njihova dugogodišnja suradnja završila na taj način. No, što je, tu je, obojica moraju nastaviti svojim putem i obojici želimo uspjehe u nastavku njihovih karijera.

Što se tiče ostatka Babićevog gostovanja u emisiji ‘‘Sport nedjeljom‘‘, izdvojit ćemo Babićev osvrt na meč protiv Rozanskog, točnije na same pripreme. Alen je naveo kako ga je trener Anthony ‘‘Chill‘‘ Wilson savjetovao da prestane sa sparinzima dva tjedna prije samog meča.

‘‘Ja uvijek spariram do meča, do tri dana prije meča. Nikad u životu nisam bio dva tjedna bez sparinga. On mi je govorio da mu vjerujem, a ja sam mu stvarno vjerovao na riječ. Ja kad nekom vjerujem, vjerujem do kraja. Kao što sam Leu vjerovao, tako sam i ‘Chillu‘ vjerovao. On je imao 20 i nešto svjetskih prvaka, možda 15, ne znam.‘‘, prepričavao je Babić, a potom je otkrio trenutak u kojem je shvatio da se neće dobro provesti s Rozanskim.

‘‘Odradim posljednji sparing 13 dana prije meča i kažem: hajde, bar ću tu pokazati tko sam ja, a tko je ovaj sparing partner koji ima ‘score‘ 6-4. Taj zadnji sparing odradili smo 12 rundi. Dečko je izdržao 12 rundi, a ja sam realno izgubio taj sparing. Ostao sam u totalnom šoku, kao što sam i sad u šoku kad se sjetim. Pitao sam se: što je ovo? Dečko mi je izdržao 12 rundi. Kad me Leo spremao za Balskog, nema šanse da bi itko izdržao 12 rundi sa mnom, nema teorije, dajem ruku u vatru. Još je taj dečko u osmoj ili devetoj rundi počeo preuzimati inicijativu. Tu sam vidio da nešto opasno ne štima. U glavi mi je bilo: ‘Bježi!‘, ali nikad u životu nisam pobjegao. Taj dan sam vidio scenarij koji se dogodio na meču.‘‘ riječi su Alena Babića.

Kompletno Babićevo gostovanje u emisiji ‘‘Sport nedjeljom‘‘ možete pogledati klikom na LINK.

Linker
11. travanj 2024 04:50