K1 i Boks

Amanda Serrano vratila se pobjedom: ‘Cilj je postati neprikosnovena prvakinja, a onda je Taylor na redu‘

 Amanda Serrano 

 Ian Hodgson/PA Images/Profimedia
Želi meč dvije neprikosnovene prvakinje

Na sinoćnjoj priredbi u Manchester Areni gdje su sudionici glavne borbe večeri bili Joe Joyce i Joseph Parker, bilo je i nekoliko drugih zanimljivih dvoboja od kojih je jedan bio onaj Amande Serrano protiv Sarah Mahfoud. Ovo je za Amandu bio povratnički meč nakon tijesnog poraza od Katie Taylor ranije ove godine, a ujedno i jedne od najboljih ženskih borbi svih vremena. Amanda se vratila u perolaku kategoriju braniti svoje WBC i WBO pojaseve, a njezina protivnica je kao ulog stavila i svoj IBF pojas, tako da je pobjednica ujedinila titule u navedene tri federacije.

Serrano je krenula vrlo agresivno u meč kao i uvijek do sada, nametnula svoj dominantni stil i u prvoj polovini meča činilo se kao da Sarah nema nikakve šanse i da meč neće doći do sudačkih kartica. No u drugoj polovini meča Sarah je ubacila u višu brzinu, pokazala srce i bila bolja u nekim dionicama borbe, ali njezini udarci nisu nanosili Amandi toliko štete kao Amandini udarci njoj. No sve u svemu, Sarah je zahvaljujući srčanosti i vrhunskoj boksačkoj vještini uspjela dovesti meč do sudačke odluke, iako ga je na karticama uvjerljivo izgubila (99-92, 2x97-93).

Portorikanka sada ima jasni cilj, a to je ujediniti sve četiri titule perolake kategorije. Onu četvrtu, prema WBA federaciji, drži Erika Cruz koja je sada dobila metu na leđima kao vlasnica posljednje titule perolake kategorije. Nakon toga Serrano želi odraditi revanš protiv Katie Taylor gdje je u njihovom prvom susretu izašla poražena iako je po mnogima ostavila bolji dojam od Irkinje.

"Prvo želim uzeti posljednji komadić slagalice, a to je da postanem neprikosnovena prvakinja. Nakon toga slijedi revanš s Katie Taylor. Jer, budimo realni, koja je bolja priča nego kada neprikosnovena prvakinja boksa s drugom neprikosnovenom prvakinjom?" - zaključila je Amanda Serrano, osvajačica svjetskih pojaseva u čak 7 kategorija, od super perolake kategorije pa sve do poluveltera.

Linker
14. travanj 2024 22:20