K1 i Boks

Jake Paul optužio Hearna da namješta mečeve: Eddie pokrenuo tužbu i potražuje ogromnu odštetu

Eddie Hearn i Jake Paul

 Matt Davies/Shutterstock Editorial/Profimedia
Matchroom Boxing i Eddie Hearn odlučili su tužiti Paula zbog klevete

Puno su Eddie Hearn i Jake Paul surađivali prilikom ugovaranja meča između Amande Serrano i Katie Taylor. Taj meč održao se krajem četvrtog mjeseca u Madison Square Gardenu, a bio je to najveći ženski boksački meč u povijesti.

Katie Taylor slavila je podijeljenom sudačkom odluku, a Jake Paul kao predstavnik Amande Serrano nije bio zadovoljan sudačkim bodovanjem. Ranije ovog tjedna Jake je gostovao u kod Umara Ahmeda (IFL TV) i pritom je iznio ozbiljne optužbe na račun Eddieja Hearna i Matchroom Boxinga.

Na meti njegovih optužbi našao se sudac Glenn Feldman, a YouTuber tvrdi da se radi o sucu kojeg Hearn i Matchroom potplaćuju da boduje mečeve u korist njihovih boraca.

‘‘I dalje mislim da je Amanda Serrano dobila taj meč, a onda vidite kako je meč bodova Glenn Feldman kod kojeg je bila najveća razlika u bodovima. Gotovo svi smatraju da je trebao biti neriješeni ishod ili da je Amanda pobijedila. Ali tu je onda sudac Glenn Feldman koji je napravio tako veliku razliku u korist Taylor (97-93) i njoj je dao runde koje je Amanda čisto dobila.‘‘, započeo je Paul, a zatim je nastavio s optužbama.

‘‘Zatim taj sudac Glenn Feldman odlazi u Saudijsku Arabiju i boduje meč Joshue i Usyka u korist Joshue. Svi koji su gledali taj meč znaju da to ne može biti podijeljena sudačka odluka. Usyk je čisto pobijedio. Glenn Feldman bodovao je meč u korist Joshue. Radi se o ponovljenom kriminalu. Ja ću pričati o ovakvim problemima. Očito je da tog tipa plaća Matchroom Boxing.‘‘, objasnio je Jake.

Eddie Hearn i njegov tim nisu dobro prihvatili takve komentare i odlučili su pokrenuti tužbu za klevetu, a potraživat će preko 100 milijuna dolara odštete.

‘‘I pravno i etički postoji jasna linija koja razdvaja nečije mišljenje od klevetničkih laži. Jake Paul je toga svjestan i namjerno je prešao tu liniju kad je optužio Matchroom Boxing i Eddieja Hearna da namještaju mečeve. Unatoč tome, dobio je priliku da povuče svoje izjave, a on je odbio to napraviti. Sada će snositi pravne posljedice zbog svojih postupaka, a Matchroom i gospodin Hearn će potraživati odštetu u iznosu većem od 100 milijuna dolara s obzirom na vrijednost posla koji Matchroom obavlja i na štetnu prirodu komentara koje je uputio gospodin Paul.‘‘, za TMZ je otkrio Frank Salzano, odvjetnik koji će zastupati Hearna i Matchroom.

Kad je u pitanju meč između Serrano i Taylor, Feldman je bodovao meč 97-93 u korist Taylor. Guido Cavalleri nije imao puno drukčije viđenje i njegova sudačka kartica pokazala je 96-93 u korist Katie Taylor., dok je Benoit Roussel bodovao meč 96-94 u korist Serrano. Kad je u pitanju drugi meč Usyka i Joshue, Feldman je taj meč bodovao 115-113 za Joshuu. Viktor Fesechko (116-112) i Steve Gray (115-113) Usyka su vidjeli kao pobjednika. Paul je svjestan težine optužbi koje iznosi, ali ostaje pri tome.

‘‘Radi se o teškim optužbama, ali ovo je tako očito. Čak ne pokušavaju to niti sakriti. Pomislili biste da će dovesti drugog suca nakon što je krivo bodovao meč između Taylor i Serrano. Očekivali biste drugog suca u Saudijskoj Arabiji, pogotovo ako uzmemo u obzir da je to sudac koji je inače iz SAD-a. Zašto se on odjednom pojavio i u Saudijskoj Arabiji? Pretpostavka je bila da će dovesti drugog suca kako bi sakrili korupciju koju donose u sport, ali ovo je toliko očito.‘‘, dodao je Paul.

Čini se kako YouTuber neće odustati od svog mišljenja i bit će zanimljivo popratiti kako će završiti ovaj novonastali rat između Matchrooma i Jakea Paula. Za pretpostaviti je da će na kraju doći do mirne nagodbe, ali Jake Paul možda bude išao do kraja sa svojim izjavama, no to bi ga moglo skupo koštati ako ne pronađe dokaze za svoje tvrdnje.

Linker
19. travanj 2024 01:07