K1 i Boks

Američki borac poručio Wilderu: ‘Vrati se nokauterskom mentalitetu, ti nisi boksač!‘

Deontay Wilder

 MediaPunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia
40-godišnji Andre Dirrell smatra da je Wildera koštao rezerviran pristup borbi

Iako je ušao u meč kao ogroman favorit, Deontay Wilder podosta uvjerljivo izgubio je borbu protiv Josepha Parkera na Danu obračuna u Saudijskoj Arabiji.

‘‘Bronze Bomber‘‘ zapravo je dobar dio meča izgledao kao u većini ostalih mečeva. Rezerviran većinu borbe, nedorečen i nedovoljno konkretan. Razlika između ostalih mečeva i ovog koji je odradio s Parkerom leži u onom jednom udarcu koji je Wilderu donio mnoštvo pobjeda u karijeri.

Wilderova desnica promijenila je tijek mnogih mečeva u kojima Wilder nije izgledao impresivno, ali Deontay nije izgledao spremno riskirati u meču protiv Parkera. Kao da se svih 12 rundi pokušavao nadboksavati s Parkerom, koji je tehnički na osjetno višoj razini od Wildera.

Američki boksač Andre Dirrell (29-3-0) dao je svoj osvrt na Wilderov meč, a Dirrell smatra kako je upravo pristup samom meču koštao Wildera pobjede.

‘‘Neka netko kaže Deontayju Wilderu da on nije boksač.‘‘, rekao je Dirrell prateći Wilderov meč protiv Josepha Parkera, a zatim je dodao:

‘‘Deontay Wilderu, molim te vrati se svom starom mentalitetu, onom nokauterskom mentalitetu. Brate, ti nisi boksač.‘‘, poručio je Dirrell.

Vjerojatno je američki boksač u pravu. Deontay Wilder jako teško može nadboksati nekog od elitnih svjetskih teškaša. Njegova najveća snaga leži agresivnosti i nokauterskoj snazi. Dokle god je Wilder suzdržan i ulazi u tehničko-taktička nadmudrivanja, pružat će izvedbe jednake onoj koju je pružio protiv Parkera.

Linker
19. travanj 2024 02:31