K1 i Boks

Jeste li zaboravili na njega? Teška kategorija dobiva veliko pojačanje tijekom 2024. godine, vraća se Andy Ruiz!

Andy Ruiz

 Harry How/Getty images/Profimedia
Bivši svjetski prvak nije odradio niti jedan jedini nastup u ovoj kalendarskoj godini

Gotovo sve elitne teškaše gledali smo unutar ringa tijekom ove kalendarske godine. Tyson Fury boksao je protiv Francisa Ngannoua, Usyk je porazio Duboisa, Joshua je triput ulazio u ring, Wilder je izgubio od Parkera, a dvije pobjede upisali su Filip Hrgović i Zhilei Zhang.

Jedno ime ipak je izostalo sa svih tih velikih boksačkih evenata. Radi se o Andyju Ruizu, nekadašnjem svjetskom prvaku u teškoj kategoriji.

Meksičko-američki boksač nije nastupio od devetog mjeseca prošle godine. Tada je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Luisa Ortiza, a uslijedio je dugi period inaktivnosti.

‘‘Šuškalo se‘‘ ranije ove godine o meču između Ruiza i Wildera, a taj meč trebao je odrediti sljedećeg izazivača za WBC-ovu titulu koja je u vlasništvu Tysona Furyja. Nisu se Ruiz i Wilder nikako uspijevali dogovoriti oko uvjeta i meč se nije dogodio. Naknadno je Ruiz uklonjen s WBC-ove rang ljestvice zbog manjka aktivnosti, a samo ga WBO drži u poretku. Trenutno zauzima šesto mjesto u poretku izazivača.

No, 34-godišnji Andy nije gotov sa svojom karijerom. U razgovoru za TNT Sports, Andy je najavio veliki povratak koji bi trebao uslijediti u godini koja je pred nama.

Moram se pripremiti za mečeve, a trenutno se osjećam jako dobro.‘‘, započeo je Ruiz, a potom je otkrio jedan od glavnih razloga dulje pauze.

‘‘Operirao sam desno rame. Iza mene je dva mjeseca priprema i rehabilitacije, a trebaju mi još dva mjeseca kako bih bio spreman za nastupe sljedeće godine. Moram provjeriti dostupne protivnike. 2024. godina donosi moj povratak.‘‘, poručio je Andy.

Teškoj kategoriji dobro bi došao Andy Ruiz. Ali pod tim mislimo na onog spremnog i ‘‘gladnog‘‘ Ruiza koji ima ambiciju osvojiti svjetsku titulu. Sigurno Andy može pomrsiti račune nekim velikim imenima, a njegovi mečevi uvijek su uzbudljivi. Nadamo se da će uspješno odraditi pripreme i povratak u ring.

Linker
29. travanj 2024 02:52