K1 i Boks

Anderson prijeti čovjeku koji je navodno nokautirao Usyka, Joshuu i Duboisa: ‘Spor si, moja će ruka biti podignuta...‘

Jared Anderson

 ELSA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Boksački sladokusci jedva čekaju vikend koji donosi sjajnu priredbu iz Los Angelesa

Karijera Jareda Andersona, poznatog kao "Big Baby", nalazi se na pragu pravog proboja. Već je postao glavna zvijezda promocije Top Rank, a nakon nedavne "boksačke propasti" Wildera, Anderson se sada službeno smatra najboljim američkim teškašem.

Anderson (17-0, 15 KO) planira dodatno dokazati svoj potencijal u subotu kada se suoči s izazivačem iz Konga, Martinom Bakoleom (20-1, 15 KO) na stadionu BMO u Los Angelesu. Ova borba će biti dio prvog događaja Riyadh Seasona u Sjedinjenim Američkim Državama, a glavna borba večeri bit će između Terencea Crawforda, koji će pokušati postati prvak u četiri različite divizije, i nositelja WBA naslova u "junior middleweight" kategoriji, Israila Madrimova.

U srijedu je Anderson održao javni trening na kultnom Santa Monica Pieru.Turki Alalshikh osobno ga je odabrao kao jedinog predstavnika Top Ranka na ovoj boksačkoj priredbi koju organizira britanski Matchroom.

Ako Anderson izađe kao pobjednik, mogao bi osigurati mjesto na priredbi 21. prosinca, koju će predvoditi revanš između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja u Saudijskoj Arabiji.

"To mi mnogo znači. To znači da Turki Alalshikh ima puno povjerenja u mene. Podržavaju me i vjeruju u moj set vještina" izjavio je Anderson za BoxingScene. "Spreman sam dokazati da su u pravu i pružiti sjajnu izvedbu. Moram nastaviti raditi ono što trebam i ostati fokusiran."

Anderson vjeruje da će mu statični Bakole omogućiti priliku za nokaut.

"Znamo da on nije najbrži borac" rekao je Anderson. "Bit će veći čovjek u pogledu težine, ali veći momci obično se brže umaraju."

Lagani favorit prema kladionicama, Anderson se u utorak sukobio s promotorom Eddiejem Hearnom, zahtijevajući okladu, budući da je Matchroomov izvršni direktor snažno podržavao Bakolea.

Bakole, koji ima 32 godine, dolazi s pobjedom tehničkim nokautom u četvrtoj rundi protiv Carlosa Takama u listopadu i nalazi se u nizu od devet pobjeda nakon što je pretrpio jedini poraz u karijeri protiv Michaela Huntera 2018. godine.

"Ne moram ga puno loviti po ringu, uopće ne", rekao je Anderson. "Kaže da će me nokautirati i jedva čekam vidjeti kako će to pokušati dokazati... Moja će ruka biti podignuta na kraju večeri."

S druge strane, Bakole se predstavlja s velikim samopouzdanjem unatoč statusu autsajdera.

"Došao sam u Ameriku poslovno, nisam došao ovdje da se šalim, nisam došao ovdje da se igram. Nokautirat ću Andersona" izjavio je Bakole.

Linker
13. rujan 2024 19:05