K1 i Boks

Anderson Silva i Floyd Mayweather dominantni u egzibicijskim mečevima, ali pobjednika nema

Floyd Mayweather i Anderson Silva

 Eric Espada/Getty images/Profimedia
Dvojica legendarnih boraca lakoćom su kontrolirali tijek svojih mečeva

Etihad Arena u Abu Dhabiju ugostila je zanimljivu boksačku priredbu koju su predvodili egzibicijski mečevi raznih legendi borilačkog sporta.

Floyd Mayweather i Don Moore nastupali su u main eventu, a bio je to egzibicijski meč ugovoren na osam rundi. Moore je 42-godišnji umirovljeni boksač iza kojeg je 18 profesionalnih pobjeda i jedan remi. Posljednji nastup upisao je još 2016. godine, a jedan od njegovih trenera tijekom karijere bio je Roger Mayweather, Floydov ujak.

Floyd je također umirovljen i posljednjih godina raspoložen je samo za egzibicijske mečeve. Nakon što je prošle godine boksao s YouTuberom Loganom Paulom, Mayweather se ove godine odlučio boksati protiv Moorea.

45-godišnji Mayweather pokazao je kako i dalje posjeduje jako dobre boksačke vještine. Svih osam rundi, Floyd je bio osjetno bolji od svog protivnika, a to se naročito očitovalo kroz posljednje dvije runde. Njegove obrambene sposobnosti i dalje su na zavidnoj razini, a jako dobro je Floyd kombinirao direkte i krošee. Moore se mučio s pogađanjemm mete i da se radilo o službenom meču, nema dileme tko bi ovdje pobijedio. Ipak, kako je ovo egzibicija, službenog pobjednika nema, osim ako se ne dogodi nokaut tijekom borbe.

Anderson Silva, legendarni MMA borac, također je nastupio na ovoj priredbi. ''Spider'' se u sunaslovnoj borbi večeri obračunao sa sunarodnjakom Brunom Machado. Kao i Silva, Machado je također prvenstveno MMA borac. 47-godišnji Silva ponovno je prezentirao jako dobre boksačke vještine, ali niti ovdje nismo dobili pobjednika, jer meč je otišao do samog kraja.

Meč Silve i Machada nije ponudio naročito puno uzbuđenja i dobrim dijelom bio je to pasivan meč, bez previše akcije. Najviše uzbuđenja vidjeli smo u petoj rundi. ''Spider'' je desnim krošeom uzdrmao Machada koji je završio u nokdaunu. Uspio se Bruno ipak oporaviti i odraditi meč sve do kraja posljednje osme runde.

Silva je kontrolirao meč od početka do kraja, ali nameće se pitanje što Silva ima od ovakvih mečeva, s ovakvim protivnicima. Odmah se nameće i odgovor u vidu novca koji je ''Spider'' zaradio ovom borbom, ali dojam je kako ova priredba i borbe koje ju čine nisu privukle naročito velik interes publike.

Linker
26. travanj 2024 11:29