Ostalo

Floyd Mayweather nastavlja s egzibicijskim mečevima: Novi nastup čeka ga u Rizinu protiv MMA borca

Floyd Mayweather vs. Mikuru Asakura

 Instagram (rizin)
Jedan od najvećih boksača ovog stoljeća nastavlja biti aktivan i u svojoj 45. godini života

Iako je službeno umirovljen kad su profesionalni nastupi u pitanju, Floyd Mayweather ne planira stati s egzibicijskim nastupima. Drugom polovicom proteklog mjeseca, Floyd je boksao protiv Dana Moorea u Abu Dhabiju.

Kako se radilo o egzibicijskom meču, pobjednika nije bilo, ali 45-godišnji Mayweather djelovao je fantastično u tom meču. Brzo je Floyd ugovorio novi egzibicijski meč nakon toga, a ponovno će nastupati pod okriljem Rizina.

Naime, Floyd je 2018. godine boksao protiv japanske kickboksačke zvijezde Tenshina Nasukawe. Mladi Japanac dobio je teške batine već u prvoj rundi i njegov kut bacio je ručnik nakon što ga je Floyd triput uzdrmao u boksačkoj egzibiciji.

Mikuru Asakura pokušat će pružiti nešto bolji otpor Floydu. Radi se o japanskom MMA borcu (16-3-0, 1 NC) koji je većinu svojih profesionalnih nastupa odradio pod okriljem japanskog Rizina.

Krajem 2020. godine Asakura se borio za Rizinov pojas u perolakoj kategoriji, ali Yutaka Saito slavio je jednoglasnom odlukom.

29-godišnji Asakura preferira borbu u stojci, ali u boksačkom meču protiv Floyda Mayweathera, vjerojatno neće imati puno toga za reći niti pokazati. Floyd je na konferenciji za medije u svom stilu najavio meč.

''Lijepo ćemo se odnositi prema njemu i pustit ćemo mu tri runde. Dopustit ćemo mu da mi pokuša zadati barem jedan udarac.'', rekao je Floyd.

Borba će se održati u devetom mjesecu ove godine, a više detalja bit će objavljeno u narednom periodu.

Linker
14. travanj 2024 09:50