K1 i Boks

Anderson Silva ipak ne uskače kao zamjena za Tommyja Furyja protiv Jakea Paula

  Anderson Silva

 Ryan LIM/AFP/Profimedia
Okrenuo se novom meču na priredbi Floyda Mayweathera

Već je gotovo sigurno da Tommy Fury neće biti idući protivnik Jakea Paula koji je sada u velikoj potrazi za zamjenskim protivnikom. Iako se u početku nagađalo da će to biti Anderson Silva, legendarni "The Spider" se ipak okrenuo drugom protivniku nakon što ga je Paul prvobitno isključio iz razmatranja za borbu.

Bivši UFC prvak i jedan od najboljih MMA boraca svih vremena, Anderson Silva, bio je u više navrata razmatran kao protivnik Jakea Paula. No kako se Paul okrenuo pregovorima s Tommyjem Furyjem, tako se i Silva okrenuo potpisivanju ugovora s novim protivnikom čije se ime još ne zna, a s kojim će se vjerojatno boriti na undercardu Floydove iduće ekshibicijske borbe.

Anderson Silva do sada je imao 4 profesionalna boksačka meča, od kojih je u 3 odnio pobjedu a jedanput bivao poražen. Prvi boksački meč imao je davne 1998. godine, a 7 godina kasnije imao je i drugi meč. Nakon toga Silva je briljirao u MMA karijeri osvojivši naslov UFC prvaka 2006. godine protiv Richa Franklina te ga obranio čak 10 puta. Nakon završetka karijere u UFC-u Silva se ponovno okrenuo profesionalnom boksu, gdje je u 2 navrata izašao kao pobjednik.

Prvi put protivnik mu je bio bivši svjetski prvak u boksu Julio Cesar Chavez Jr, kojeg je Silva potpuno nadboksao. U sljedećem meču nokautirao je bivšeg UFC prvaka Tita Ortiza već u prvoj rundi, dok je u posljednjem meču koji je doduše bio ekshibicijskog karaktera također uspio doći do vrijedne pobjede protiv Bruna Machadoa.

Iako je Paul sada već u više navrata nagovijestio kako je borba protiv Furyja propala, to nije i službeno jer njihov ugovor za borbu je i dalje valjan. Podsjetimo se, Tommy Fury je imao problema s ulaskom u SAD i dobivanjem vize, a nije pokazao pretjeran entuzijazam da se taj problem efikasno riješi nakon čega je Paul krenuo u potragu za zamjenskim protivnikom.

Linker
22. travanj 2024 21:57