K1 i Boks

Anderson Silva uništio Tita Ortiza! Nokautom u prvoj rundi kaznio ga je za pad na vaganju

Tito Ortiz
 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Legendarni brazilski MMA borac Anderson Silva nastavlja sa sjajnim boksačkim nastupima

Nije dugo trebalo Andersonu Silvi da svijetu demonstrira kako su on i Tito Ortiz dva svijeta različita kada su boksačke vještine u pitanju. Nakon nešto manje od minutu i pol borbe, Tito Ortiz ostao je nepokretno ležati na podu ringa. ''Spider'' ga je brutalno nokautirao i upisao drugu boksačku pobjedu ove godine nakon što je u lipnju savladao prekaljenog meksičkog boksača Julia Cesara Chaveza Jr.-a.

Tito Ortiz pokušao se nametnuti od početka borbe, zauzeo je sredinu ringa i pokušavao je prednjim direktom ugroziti Andersona Silvu. Činilo se da je to upravo ono što ''Spider'' i želi jer se povukao do užadi, a Ortiz je neuspješno pokušavao pogoditi širokim krošeima koji nisu izgledali dobro. Silva zatim odlučuje ubaciti u višu brzinu, eskivira jedan od pokušaja Ortiza te ga sjajno pogađa desnicom. Nadovezao je Silva još jedan udarac desnicom i dva udarca lijevom rukom, a Tito Ortiz završio je na podu i nije bilo nikakvih izgleda da se oporavi i vrati u meč. Sjajna pobjeda Andersona Silve. Snimku nokauta možete pogledati OVDJE.

image
Anderson Silva
Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia

Tito Ortiz tjednima unaprijed žalio se kako je Anderson Silva izgubio njegovo poštovanje jer je zahtijevao da borba bude u ''catchweightu'' do 195 ''pounda''. Pričao je Ortiz kako se ''Spider'' vjerojatno pribojava njegove snage te da 195 ''pounda'' nije bio težak još od druge godine fakulteta. Na koncu je Ortiz prekoračio dozvoljenu težinu za čak 5 ''pounda'' (2.27 kilograma). Anderson Silva bio je poprilično razočaran i pitao se zašto je njegov protivnik uopće potpisao ugovor ako je znao da neće uspjeti zadovoljiti propisanu težinu. Ipak, borba se održala neovisno o velikom padu na vagi, a Silva je očito bio motiviran da kazni Ortiza za njegovu neprofesionalnost.

46-godišnji ''Spider'' tako nastavlja s uspješnim boksačkim nastupima. Protiv Julia Cesara Chaveza Jr.-a oduševio je nastupom, a do pobjede je došao podijeljenom sudačkom odlukom iako je zaslužio pobijediti jednoglasno nakon dominacije koju je pružio. Sada je lakoćom savladao također 46-godišnjeg Ortiza, no to je bilo za očekivati s obzirom da Tito nema iskustva u boksačkom ringu, a niti u MMA-u njegova stojka nije bila na razini Silvine. Inače, Anderson Silva nije završio protivnika u borbi još od 2012. godine i meča protiv Stephana Bonnara na UFC 153 priredbi. Tada je također slavio nokautom u prvoj rundi.

Linker
08. svibanj 2024 20:49