UFC

Michael Bisping ima samo riječi hvale za Andersona Silvu: ‘On je Bruce Lee modernog doba‘

Michael Bisping vs. Anderson Silva
 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Englez i Brazilac nekoć su bili veliki rivali, no Bisping ne taji kako je sada ‘‘Spiderov‘‘ fan

Više od pet godina prošlo je od kultne borbe između Michaela Bispinga i Andersona Silve. Nakon pet rundi sjajne borbe, Englez je došao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca, no još uvijek brojni fanovi smatraju da je ''Spider'' pokraden te da je trebao pobijediti. Naročito kontroverzna i uzbudljiva bila je završnica treće runde kada je Silva koljenom pogodio Michaela Bispinga koji je tražio od suca da vrati svoju gumu za zube u usta nakon što mu je ispala na pod. Brazilac je ozbiljno uzdrmao Bispinga i počeo je slaviti pobjedu, no tu nije bio kraj borbe, a čvrsti Bisping se oporavio i naročito dobro odradio iduću, četvrtu rundu.

Ta borba ujedno je i meč u kojemu je Bisping konačno napravio prevagu i iskorak koji je tražio cijelu karijeru. Savladao je vrhunskog borca i približio se prilici za napasti pojas. Upravo to se i dogodilo kada su mu UFC i Dana White pružili šansu da uskoči na ''short notice'' umjesto Chrisa Weidmana te napadne pojas koji je tada bio u vlasništvu Lukea Rockholda. Bisping je priliku objeručke prihvatio i na koncu je postao prvakom UFC-ove srednje kategorije. Iako je to nominalno najveća pobjeda njegove karijere, mnogi će reći kako je upravo pobjeda nad Andersonom Silvom prekretnica njegove karijere.

Michael Bisping zadnji meč odradio je 2017. godine izgubivši od Kelvina Gasteluma, a službeno se umirovio 2018. godine. Četiri godine stariji Anderson Silva i dalje je aktivan borac, a ove godine oduševljava u boksačkom ringu. U lipnju je pobijedio Julia Cesara Chaveza Jr.-a, a proteklog vikenda lakoćom je nokautirao Tita Ortiza. Michael Bisping jedan je od brojnih koji su ostali oduševljeni Silvinim izvedbama, a umirovljeni engleski borac ima samo riječi hvale za svog nekadašnjeg rivala.

''Anderson Silva jedan je od najvećih boraca koje je ljudska rasa ikada vidjela. On je Bruce Lee modernog doba. Anderson Silva uistinu je jedan od najvećih svih vremena i to je činjenica.'', započeo je Bisping s komplimentima na svom Youtube kanalu te nastavio s osvrtom na borbu Silve i Ortiza.

''Tito je rekao da će izaći tamo i udarcem napraviti rupu u Silvinoj glavi te da Silva neće moći koristiti svoje wing-chun gluposti protiv njega. To nije način na koji se borite protiv Andersona Silve. Ne možete ući protiv njega u ring i biti agresivni, nema šanse. Njegov tajming je besprijekoran, ima reflekse poput mačke, a raznovrsnost udaraca koju ima nevjerojatna je. Tito je prije borbe morao znati da treba taktizirati i imati dobru strategiju.''

Prisjetio se Bisping i svoga obračuna protiv Silve. Puno je ''trash talka'' prethodilo toj borbi, a engleski borac naročito je glasan bio po pitanju ''Spiderovog'' korištenja dopinga. Ipak, Michael tvrdi kako je unatoč svemu fan Andersona Silve.

''Ja sam fan Andersona Silve, moram biti. Kako ne poštovati nešto takvo? Također i način na koji se on nosi. Naravno, on je imao svoju stvarčicu sa steroidima i sličnim stvarima, a svi znate moje stajalište po pitanju toga još od vremena kada sam se borio protiv njega. Dao sam mu do znanja što mislim. Kaznio sam ga za to i napravio sam budalu od njega. Vrijeđao sam ga do krajnjih granica. No to je povijest, a u subotu navečer, Anderson Silva izgledao je apsolutno fantastično. Stoga ćestitke Andersonu, još uvijek ima života u tome starom psu.'', zaključio je Bisping.

Linker
23. travanj 2024 21:54