K1 i Boks

Andy Ruiz Jr.: ‘Ja nisam ovdje da bih gubio kilograme i bio mršav, ovo nije natjecanje ljepote‘

 Andy Ruiz Jr 

 Rich Graessle/Zuma Press/Profimedia
Rekao da mu protiv Ortiza treba snaga

Andy Ruiz Jr. je dobrom dijelu fanova postao poznat nakon što je 2019. godine nokautirao Anthonyja Joshuu. Mnogi su se tako šalili kako je jedan borac takve fizičke konstitucije pobijedio nekoga tko izgleda kao Joshua, a sudeći prema posljednjoj izjavi, izgleda da nema namjeru nešto drastično mijenjati povodom toga.

U subotu Ruiza čeka kubanski veteran Luis Ortiz, a rekao je kako u ring namjerava ući sa 117 do 120 kilograma.

‘‘Ništa previše ludo. Ja nisam ovdje da bih gubio kilograme, pokušavam biti u formi i dobiti nešto mišićne mase i ne biti mršav. Ovo nije natjecanje ljepote. Glavna stvar je ostati fokusiran, biti spreman i to ostati‘‘, rekao je Ruiz.

‘‘Pokušat ću biti bolji nego u mojoj posljednjoj borbi protiv Areole. Nisam impresioniran sa svojim nastupom, moram više raditi na svojoj tehnici i boksu. Tada sam se više fokusirao na gubitak kilograma i mislim da je to utjecalo na moj boks. Za Ortiza, moram biti velik i jak. Moram biti u formi i biti eksplozivan, ne smijem ga podcijeniti jer je i on velik i jak, dobro se i kreće‘‘, dodao je.

Dotaknuo se i subotnjeg meča: ‘‘Svašta se može dogoditi, znate. Borim se od šeste godine života i ovo je jedini posao kojeg sam imao. Zbog toga sam imao dug kamp kako bih bio maksimalno spreman. Mišićna memorija će presuditi.‘‘, zaključio je.

Linker
20. travanj 2024 03:49