K1 i Boks

Andy Ruiz Jr. nakon pobjede zatražio meč protiv Wildera: ‘U istoj smo organizaciji, učinimo to‘

Andy Ruiz

 BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia
Ruiz je i ranije spominjao kako želi Wildera kao sljedećeg protivnika

Andy Ruiz Jr. noćas je došao do nove pobjede, ovog puta nad Luisom Ortizom i to sudačkom odlukom. Već i prije ovog meča Ruiz je istaknuo kojeg boksača želi nakon Ortiza, a naravno radi se o Deontayju Wilderu.

Noćas je Ruiz pobijedio ‘King Konga‘ 114-111, 114-111 i 113-112 prema sudačkim karticama, a tijekom borbe je tri puta bacio u nokdaun Ortiza prilikom čega ipak nije uspio dovršiti protivnika u Crypto.com Areni u Los Angelesu.

‘‘Ako Bog da, Wilder će pobijediti Heleniusa u desetom mjesecu, a nas dvojica smo u istoj organizaciji. Želim se zahvaliti Alu Haymonu, on može organizirati ovu borbu. Učinimo to‘‘, povikao je Ruiz nakon pobjede.

Deontay Wilder je u svom trenutno posljednjem nastupu poražen po drugi puta od Tysona Furyja čime je zaključena njihova trilogija. Prije toga je 2020. godine također poražen od Furyja, a njihova priča je započela još 2018. godine.

Andy Ruiz je 2019. dobio ‘short notice‘ priliku protiv tada neporaženog WBA, IBF, WBO i IBO prvaka Anthonyja Joshue te je šokirao svijet nokautiravši ga. No Joshua je odmah aktivirao klauzulu o obaveznom revanšu te je u drugom meču pobijedio Ruiza, koji je od tad odradio dva meča; ovaj protiv Ortiza i lani protiv Chrisa Arreole.

Ukoliko idućeg mjeseca Wilder pobijedi bivšeg sparing partnera Roberta Heleniusa, vrlo je moguće da ćemo gledati ovaj meč.

Linker
17. travanj 2024 17:21