K1 i Boks

Deontay Wilder želi top protivnika u sljedećem nastupu: ‘Bio to Ruiz ili Usyk, spreman sam!‘

Deontay Wilder

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
‘‘Bronze Bomber‘‘ u potpunosti je vratio svoje samopouzdanje

Mnogi su se pitali kako će Deontay Wilder izgledati proteklog vikenda u meču protiv opasnog Roberta Heleniusa. Finski teškaš došao je u meč s tri pobjede u nizu te je imao velike planove za napraviti dodatni iskorak ka samom vrhu teške kategorije.

Deontay Wilder s druge strane bio je u seriji od dva uzastopna poraza, ali oba su došla od strane Tysona Furyja. Wilder je neko vrijeme razmatrao i povlačenje u mirovinu, ali ipak se vratio. Dvije minute i 57 sekundi trebao je ‘‘Bronze Bomber‘‘ da pošalje Heleniusa u ‘‘carstvo snova‘‘ i pokazao je kako i dalje ima vatre u njemu.

Wilder je trenutno trećerangirani teškaš svijeta prema Boxrecovoj rang ljestvici, a WBC ga ima na prvom mjestu u poretku izazivača. Nema sumnje kako Wildera u sljedećem nastupu čeka ime iz samog vrha, a Wilder je nakon pobjede nad Heleniusom otkrio s kime se želi obračunati sljedeći put kad kroči u ring.

‘‘Slušao sam glasine o tome da će Oleksandr Usyk biti na mom meču, ali on nije tu, zar ne? Kad tipovi vide moje nokaute, okreću glavu podalje od mene. Ja sam spreman za bilo što. Bio to Andy Ruiz ili Usyk, spreman sam. Deontay se vratio, a s njime se vratilo i uzbuđenje u teškoj kategoriji.‘‘, poručio je Wilder kojeg je sjajno vidjeti tako samopouzdanog, jer sigurno ima potencijala za napraviti pomutnju pri vrhu.

Andy Ruiz još prije svoje pobjede nad Luisom Ortizom početkom devetog mjeseca, prozivao je Wildera te je iskazivao interes za obračunom s ‘‘Bronze Bomberom‘‘. Wilder gotovo sigurno neće dobiti priliku boriti se protiv Usyka, barem ne u ovom trenutku i Andy Ruiz djeluje kao najizglednija opcija. Niti jedan jedini boksački fan neće se pobuniti ako do tog meča dođe, jer radi se o pravoj poslastici za boksačke sladokusce.

Linker
19. travanj 2024 18:39