K1 i Boks

Andy Ruiz želi meč koji bi bio prava poslastica: ‘Mislim da bi lako ugovorili tu borbu‘

Andy Ruiz

 Eyepix/KCS Presse/Profimedia
Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji iskazao je želju za obračunom s Deontay Wilderom

Više od godinu dana prošlo je od posljednjeg nastupa Andyja Ruiza (34-2, 22 KO). Odlični američko-meksički teškaš 2019. godine doživio je planetarnu popularnost nakon što je pobijedio Anthonyja Joshuu, ali krajem godine upisao je poraz u revanšu.

Sve do petog mjeseca 2021. godine, Ruiz nije kročio u ring. Borbom protiv Chrisa Arreole vratio se nastupima, a slavio je jednoglasnom odlukom. Bio je to dobar povratnički meč za Ruiza, a 32-godišnjeg Ruiza čeka jako težak meč početkom devetog mjeseca.

4. rujna (deveti mjesec), Andy će boksati protiv Luisa Ortiza (33-2, 28 KO, 2 NC). 43-godišnji ‘‘King Kong‘‘ i dalje jedan od najopakijih teškaša na svijetu i bit će ovo jedan od uzbudljivijih boksačkih mečeva u periodu koji slijedi.

Neće tu nikakva svjetska titula biti u igri, jer pojasevi su u vlasništvu Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, ali nije nemoguće da pobjednik ove borbe zasluži meč za neku od titula. Luis Ortiz nikada u karijeri nije postao svjetskim prvakom i ovo mu je vjerojatno ‘‘posljednji vlak‘‘ ka tome, dok je Ruiz spomenute 2019. godine držao WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule svjetskog prvaka.

Iako ga čeka jako težak zadatak u vizu Luisa Ortiza, Andy Ruiz već gleda ka potencijalnom protivniku nakon te borbe. Ne nada se Ruiz previše borbi protiv nekog od trojice trenutno najboljih teškaša (Fury, Usyk, Joshua). Na Ruizovom nišanu je teškaš koji je nekoć bio svjetski prvak.

‘‘Teška kategorija tako je otvorena u ovom trenutku. Moram prije svega pobijediti Luisa Ortiza. Kao što sam rekao, težak je to protivnik, ali naravno da bih se volio boriti protiv Deontayja Wildera ako se on vrati iz mirovine. Ne znam je li rekao da će se vratiti, ali rado bih se borio s njim. Obojica smo pod ugovorom s PBC-om i Alom Haymonom, dakle lako bi ugovorili taj meč.‘‘, poručio je Ruiz za Boxing Scene.

Mora se priznati kako Ruiz ima zanimljiv odabir protivnika, a meč protiv Wildera bio bi prava poslastica dvojice moćnih udarača. ‘‘Bronze Bombera‘‘ u ringu nismo gledali od desetog mjeseca protekle godine, ali u nekoliko intervjua dao je naslutiti kako se definitivno planira vratiti. Možda upravo Andy Ruiz bude njegov sljedeći protivnik. Luis Ortiz vjerojatno neće biti taj, jer njega je Wilder već dvaput nokautirao.

Linker
24. travanj 2024 16:37